Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 september 2014

Mekaniska politiker vs mekaniska journalisterFörsvarsminister Karin Enström intervjuades igår kväll i Aktuellt av programledaren Nike Nylander.

Intervjun handlade om Uppdrag gransknings uppgifter att FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, planerar att sälja avancerad svensk flygvapenteknik till Kina  med hjälp av KTH, Kungliga tekniska högskolan.

Intervjun blev så smått en parodi då samma fråga upprepades oupphörligen och samma svar gavs. Ofta irriterar jag mig på politikers mekaniska upprepanden av samma uppgifter, men igår stördes jag mera av programledarens ständiga upprepande av  samma fråga då jag upplevde att Enström redan givit ett acceptabelt svar. Varför jag reagerade så denna gång har jag funderat på. Det  beror inte på att jag har särskilda sympatier för Enström,  är överdrivet intresserad av försvarsfrågor eller hyser någon motvilja mot Nike Nylander.

Jag lyssnade väl bara "med andra glasögon" igår. Det kan vara nyttigt att inse det ibland.

4 kommentarer:

 1. Ibland kan man verkligen fundera på vad det är man tittar - och lyssnar - på. Och att det är nyttigt att ta på sig andra glasögon ibland är det ingen diskussion om. Man skulle försöka göra det lite oftare bara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig till freds med att jag i alla fall noterar att jag ibland byter "glasögon". Även om jag inte alltid vet varför.

   Radera
 2. Ibland blir allt så glasklart och man ser och hör det man inte såg och hörde förut..... lite dimmiga "glasögon" kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant är det i alla fall. Huvudsaken att man inte tillbringar för mycket tid inne "i dimman".

   Radera