Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 10 oktober 2014

6 år av bloggande

Härlig oktoberbild från vår vackra omgivning.
En ständig inspirationskälla till mitt bloggande.


Idag är det 6 år sedan mitt första blogginläggBloggen har under dessa år blivit en trogen följeslagare och jag har funnit bloggandet både berikande och meningsfullt. 
Ett kortare uppehåll har det blivit, 17 juni - 5 juli 2012. Det har blivit 2230 inlägg under de gångna sex åren.

Från början hämtade jag det mesta av inspirationen till mina utlägg utifrån, från tidningar, TV  och andra bloggar.  Det tenderade dock att bli alltför mycket av klagomål, kritik och negativt laddade inlägg, vilket inte motsvarar min personlighet så därför har bloggen förändrats. Med tiden har den kantrat till en livsstilsblogg där jag skriver om vårt liv här på mitt älskade Getingstorp där negativ laddning är ett okänt begrepp.

När bloggen fyllde 3 år skrev jag detta inlägg. Egentligen skulle jag kunna upprepa det idag då känslorna är desamma.

8 kommentarer:

 1. Jamen - GRATTIS!!! Konstigt att vi inte stötte på varandra förr, för jag har bloggat sedan februari 2008, men inte av samma anledning som du. Jag råkade falla för grupptrycket, vilket är ju banalt med tanke på varför du började blogga.

  Det roliga är att det egentligen inte spelar någon roll varför man börjar blogga - man blir fast på något konstigt sätt. Bloggandet blir som ett positivt gift liksom - jag gillar det. Det är kul att skriva och dela med sig av vardagen på ett positivt/roligt/inspirerande sätt - att inte vara "nischad" utan att vara "normal". Det gillar du ju också ser jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bättre sent än aldrig. Det är inte många "giftberoenden" som man kan tala så väl om. Och du, visst är det härligt att bara vara "normal".

   Radera
 2. GRATTIS! Jag läste ditt treårsinlägg och det är så fint! Ja du, bloggandet blir som ett gift och man får så många goda vänner på nätet! Härligt! Dessutom lär man sig otroligt mycket varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har nog flera vänner nu än när jag var i "min krafts dagar", just tack vare bloggen.
   Jag tycker också att bloggandet är en ständig källa till vidgad kunskap och visdom.

   Radera
 3. GRATTIS! Bloggandet ger mer än jag anade från början, så är det i alla fall för mig. Jag följer också många bloggare som bor utomlands, eftersom det ger perspektiv och lite andra infallsvinklar. Sedan följer jag ju några i Sverige också, bland annat dig :) Gillar också bloggare som har en positiv livssyn, vilket ju långt ifrån är det samma som att allting i livet är fantastiskt hela tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Inte heller jag trodde att bloggandet skulle ge mig så mycket som det faktiskt gör. Spännande att möta människor som lever livet på ett annat sätt än det allmänt vedertagna. Som ni t ex, som valt ert alldeles egna sätt att leva och det får jag dessutom ta del av. Gillar också att ni ser möjligheter i det mesta och inte verkar banga för nåt.
   Det positiva anslaget är viktigt tycker jag. Bloggar av "jämmerocheländeskaraktär" slutar jag snabbt att läsa då de har en tendens att dränera mig på den energi som jag så väl behöver tillskott av.

   Radera
 4. GRATTIS till dina sex år som bloggare!

  Jag skriver gärna om dagsaktuella händelser som intresserar mig, ofta blir det när jag inte gillar detsamma. Därför har jag ibland tänkt som du, bilden via bloggen på mig kan bli att jag är en negativ person. Det är jag definitivt inte, men en samhällsintresserad person. Funderar ibland på varför det triggar igång mig att skriva när beslut eller händelser sker som jag inte gillar. Det går väl lika bra att skriva om sådant jag gillar!

  Jag gillar din blogg, och återvänder gång på gång. Jag har haft en svacka i bloggandet, och bloggläsandet... jag kommer och går... men försvinner nog inte ur bloggträsket... ;-)

  SvaraRadera
 5. Tack! Jag går också igång på sånt jag inte gillar, men låter det numera rinna av mig rätt snabbt. Men visst, ibland skriver även jag nåt för att klargöra mitt ogillande.
  Svackor kommer vi nog alltid att ha i vårt bloggandet, men inte försvinner vi ur bloggträsket för det.

  SvaraRadera