Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 12 oktober 2014

Säsongsavslutning

Härligt med nyreparerad klippare.

För två veckor sedan var jag i färd med att klippa gräset för sista gången i år när åkgräsklipparen havererade. Efter att jag fått den reparerad så var det i fredags dags igen. Det fel jag råkat ut för gjorde att hela klippaggregatet fick bytas ut. Tråkigt förstås, men jag har haft klipparen sedan 2006 år så det får väl betraktas som rimligt med nån extra kostsam reparation under en så lång period.
Idag känner jag mig väldigt nöjd över att jag efter en del velande ändå bestämde mig för att  i fredags klippa de återstående 4 gräsmattorna då det regnat en del sedan dess och klippsäsongen nu nog definitivt är till ända. Men, om sju månader är det dags igen. Jag hoppas bara att jag då fortfarande klarar av att komma upp på klipparen. Skulle det krisa någon gång så har D i sommar tagit körlektioner så att också hon nu klarar av klipparen, så på nåt sätt löser vi det hela.

Det gick som en dans.
En glad och nöjd klippare. 

8 kommentarer:

 1. Gräsklipperi... det är sommar det... Snart är det snöskottning som gäller istället - kanske! Det är ju litet mer opålitligt... Gräset växer ju alltid under sin tid... ;-)

  SvaraRadera
 2. Allt har sin tid, men snöröjning ligger numera utanför mitt kompetensområde. När den säsongen inträder tar D fram snöslungan.

  SvaraRadera
 3. Grattis på 6-årsdagen, en dag efterl

  SvaraRadera
 4. Snyggt jobbat där! Extra plus för klippning av vått gräs. Visste inte ens att man kan göra det-)

  SvaraRadera
 5. Tack! En bra åkgräsklippare klarar alla typer av gräs, men är gräset genomblött så kan jag få köra över ytorna flera gånger och det vill jag förstås undvika. Gräsklippning får gärna ta tid , men inte hur mycket tid som helst.

  SvaraRadera
 6. Du är en riktig klippare du! Vi ska klippa gräsmattan för sista gången i år snart. Helst denna veckan. Det har utlovats frost och då stannar väl grässtråna att växa hoppas jag! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu börjar det nog närma sig sista chansen för klippning. Ha de gott!

   Radera