Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 23 oktober 2014

En lek med ord


schyst-politik-2014_anvand
Efterlyses! Hittelön utlovas!

Tittade på nyheterna igår, inför dagens budgetpresentation, där bl. a. regeringens jobbpolitik redovisades. T ex blir de 32000 traineejobben nästa år bara 3200.  Alliansens företrädare sågar förstås hela paketet.
Regeringens jobbpaket ersätter riktiga arbetstillfällen med åtgärder, anser den borgerliga oppositionen. Reformerna kallas av Annie Lööf för AMS-trams, av Göran Hägglund för hittepå-jobb och av  Jan Björklund för pysselsättning.

Magdalena Andersson tycker att regeringen fått överta "tomma lador" efter den förra regeringen, medan Erik Ullenhag menar att de kommer till ett,  särskilt i jämförelse med andra länder, "dukat bord”.

Så är då pajkastningen igång igen. Kom inte och säg att politik är enkelt. Eller ens alltid värd att tas på allvar .

8 kommentarer:

 1. Det påminner alldeles för ofta om en sandlåda full av trotsiga 6-åringar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det är knappast stabilitetsskapande att landet styrs av en dylik samling.

   Radera
 2. SUCK! Jag har varit och är mycket politiskt intresserad, men jag håller på att ge upp! Tänk om det kunde vara konstruktiv kritik någon gång,något man kunde ta på allvar! Dubbelsuck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. J, det är en tråkig utveckling att alltid börja med att kritisera motståndaren, och gärna raljera en del, innan man redovisar egna förslag till förbättringar.

   Radera
 3. Är också intresserad av politik, men gillar ändå deras metaforer. Så klart en seriös diskussion med sakinnehåll ändå är att föredra. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Ditt bloggnamn för tankarna till min barndom. Min pappa hette Arvid och en kär faster hette Lydia.
   Visst är politikerna fyndiga ibland och lite lättsamhet ska väl inte underskattas, men ibland blir det för mycket.

   Radera