Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 oktober 2014

Helgmåltider

På helgerna brukar D alltid bjuda på nåt extra till våra måltider. Jag tycker att det är spännande med nya smaker och maträtter och låter mig gärna överraskas av nåt nytt.

Fredagmiddagen bestod av en  D-pastarätt med  ugnstorkade tomater, spenat och mozarella.

Fredag.
 


I lördags bjöds jag på torsk med frasigt täcke, citronsåspalsternackspuré, haricot verts  och pressad potatis. Palsternackspuré var en nyhet för mig som smakade utsökt.

Lördag.

Söndagens middag blev något i vårt hushåll så ovanligt som  pizza som D köpte med hem då hon varit och lyssnat till ett föredrag om trädgård i Örebro. Hon planerar redan för nästa trädgårdssäsong och då är det ju bra att få nya tips och inspiration inför vad som komma skall.


Söndag. Jag orkar inte med mera
än en halv pizza numera.

4 kommentarer:

  1. Det är inte utan att det vattnas i munnen på mig! Jag har en känsla av att Steve numera är en bortskämd man! Precis som det ska vara alltså! Det ser så gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är nog t o m en mycket bortskämd man, men jag försöker att ge tillbaka så mycket jag kan.

      Radera
  2. God mat förgyller livet! Palsternackspuré har vi gjort en gång också, gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tveklöst är god mat en viktig beståndsdel i tillvaron.

      Radera