Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 5 oktober 2014

Soppans årstid

När hösten smyger sig på så brukar det alltid bli mera soppmåltider. Igår var en sådan dag. Då blev det en grekisk bönsoppa med lantbröd och väl kyld Retsina. Grekiskt så det förslår.

En rykande het Fasolatha med 
lantbröd och väl kyld Retsina.

10 kommentarer:

 1. Ser gott ut! För vår del har det blivit fisksoppa några dagar i rad :)

  SvaraRadera
 2. Jag är just nu i Spanien, så här gäller mer kall drycka för värmen! Men älskar soppa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kall dryck passar i många olika sammanhang.

   Radera
 3. Alla årstider är sopptid i vårt hus. Typ av soppa varierar. Det var länge sedan jag drack Retsina. Det är kanske dags igen nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soppor är underskattade. Liksom Retsina, även om dess smak är väldigt speciell och därför ratas av många. Dessutom framkallar Retsina alltid den där härliga Greklandskänslan hos mig.

   Radera
 4. Soppor är toppenmat frusna höst- o vinterdagar! När jag är i Norge gör jag ofta potatis o purjolökssoppa! Mmm, tror jag ska fixa det någon dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Potatis- och purjolökssoppa är en enkel favorit. Extra god när jag vet att potatisen och purjolöken kommer från egen odling.

   Radera
 5. Härligt ställe ni har och underbara djur! Får litet abstinens då det var många år sedan jag bodde på landet med massor av djur, nu är det stadsliv som gäller när vi inte är på Rhodos.Kul att ni äter grekiskt, ser gott ut!
  http://afantou.se

  SvaraRadera
 6. Tack och Välkommen till min blogg! Jag trivs förträffligt på landet och älskar dessutom Grekland. Min första resa gick till just Rhodos, i mars 1977.
  Min sista, tyvärr, till Skiathos, i augusti 2000.

  SvaraRadera