Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 oktober 2014

Trädgårdspyssel

 
När man har trädgård så finns det alltid nåt som behöver åtgärdas. Idag har D fått hjälp av vår  "Alltiallo" att lägga täckplåtarna på poolen och ta in reningsfiltret.
 
En takskiva på växthuset lossnade förra veckan men lyckligtvis hann D  upptäcka det i tid.  Hon hittade då på en fiffig lösning med att tillverka en klyka i änden på en planka så att skivan fick stöd och inte rasade ner och gick sönder. Idag har A säkrat alla skivor så nu behöver vi inte oroa oss för problem i vinter.
När plåtarna är pålagda på poolen 
är det definitivt stängt för säsongen.
 
D  säkrade den nedhasande takskivan med
en fiffig lösning.

 
Nu är alla takskivor säkrade.

10 kommentarer:

 1. Det är ju inte klokt. Här stänger vi igen våra trädgårdar och annat somrigt och när jag tittar på termometern så har vi 20 plusgrader på norrsidan i skuggan! Man kan ju undra när kylan kommer. Den kan hålla sig borta enligt mig, men lite konstigt är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är överens med dig vad avser kylan, men njuter så länge jag kan av den sommar som ännu inte förstått att den är till ända

   Radera
 2. Att göra vinter i en trädgård är ett omfattande jobb om man har trädgården som intresse. Det är mycket man ska tänka på. Skönt att det ordnat sig med glaset på ert fina växthus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar Trädgården året runt.

   Radera
 3. Vinterstängt alltså...det är ungefär vad jag försöker göra med vår stuga, men varje gång jag tänker tanken är det så härligt väder, så det skjuts på framtiden hela tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det lätt att stå ut med att saker skjuts på framtiden. Desto kortare blir tiden tills det är dags att våröppna stugan igen.

   Radera
 4. Naturen förbereder sig för vila. Skönt att fixa allt som behövs innan vinter kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu stundar annat att njuta av en tid, men om så där 6 månader så är vi där igen.

   Radera
 5. Är glad att jag bor i brf i ett HSB hus. Ok, jag kan inte simma i en egen pool, men jag slipper iaf allt som kräver att jag inte har tummen mitt i handen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan heller inte heller bada i poolen, men du glömmer bort tystnaden och den underbara lantluften.
   Det är väl så att våra behov är olika i olika skeden av livet.
   Har man tummen mitt i handen eller, som jag, bara en tumme så får man förlita sig på sin händiga Darling.

   Radera