Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 november 2014

Ryktet har gått

Här i äppelträdet köar gästerna till
Birdie nam nam.

Domherre, Hackspett, Nötväcka, Pilfink, Gråsparv, Blåmes, Talgoxe. Så ser besökslistan ut nu på förmiddagen. Det innebär att ryktet gått i skogen om att Birdie nam nam öppnat för säsongen.
När jag sitter vid min dator så har jag utanför fönstret det äppelträd där fåglarna mellanlandar och köar in till Birdie nam nam. Det är ett härligt skådespel att följa.

8 kommentarer:

 1. Såg nedan att ni fått snö oxå! Oj, oj, ojdå! Bra att fåglarna får lite till livs hos dej! ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Snön är redan borta. Nu hoppas jag att det dröjer läääänge tills den kommer igen. En fin helg till dig också!

  SvaraRadera
 3. Är väldigt imponerad över dina ornitologiska kunskaper - sparv och koltrast känner jag igen, resten vet jag inte hur de ser ut.

  SvaraRadera
 4. Mina ornitologiska kunskaper är begränsade, men jag försöker lära mig vilka våra återkommande gäster är.

  SvaraRadera
 5. Oj så många olika fågelarter som besöker er! Jätteroligt! Skogens TAM-TAM trummor har varit igång förstår jag! Man kan sitta och titta hur länge som helst när fåglarna hälsar på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mig se ett högst civiliserat beteende hos gästerna när de köar in till Birdie nam nam. Det kanske är att tillskriva fåglarna lite för mycket av mänskligt beteende, men det blir i a f intressantare att titta på.

   Radera
 6. Det är en fröjd att se på fåglarna!

  SvaraRadera