Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 november 2014

Bixtvisit

Den gnutta snö som kom förra veckan var visst bara en liten föraning om den vinter som komma skall. Nu är vi snabbt  åter till de höstgrå nyanserna. Den gnutta snö som ändå kom gjorde D uppmärksam på att våra två vedstaplar från 2009 resp. 2011 behöver skyddas bättre inför vintern. De har därför fått nya "mössor" / presenningar.

Veden räcker länge för oss eftersom vi bara använder den till myseldning i vedspis, murspis och kamin. Vi har varje år sedan  2009 sagt att "nästa vår kommer vedboden att vara helt tömd". Men icke. Nästa vår tror jag dock att vår profetia kommer att besannas så att vedstaplarna får flytta in i vedboden.
Där borta, på andra sidan gärsgårn, ståtar två vedstaplar.

Höstgrågrönt.

D lägger nya "mössor" över vedstaplarna.

8 kommentarer:

 1. Du borde kanske vedelda oftare. Har hört att det är väldigt miljövänligt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det. Vedeldning för uppvärmning kräver för mycket arbete för en sån som mig. Bergvärmen däremot, minimal arbetsinsats.

   Radera
 2. Ja du, den här hösten och vintern försvinner nog också ganska snabbt,när den nu väl är påbörjad. Det känns som om vi haft både en lång sommar som höst. Oftast brukar det kännas alltför kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara vintern blir kort så är jag nöjd.

   Radera
 3. Jag mötte snön i Hallsberg i torsdags, i Karlstad kom det i getting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tids nog kommer snön även till dig.

   Radera
 4. Vi har hittills sluppit snön, men jag vet att en lite dålig dag kommer den hit också! Mörkret är i alla fall här! Ha det gott i väntan på den vår som ska komma! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Den är ju inte mera än 6 månader bort.

   Radera