Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 29 december 2014

Dags igen

Det går upp och ner i tillvaron.

 
Det har varit trögt med motivationen till blogginlägg efter jul vilket har sin förklaring. Efter att ha firat en underbar Jul med familjen så har jag drabbats en ny negativ förändringspunkt i min fysiska status. Senast i maj skrev jag ett inlägg på detta tråkiga tema och nu är det dags igen.
 
Nu är min vänstra kroppshalva motsträvigare än nånsin och det är med största möda jag kan ta mig fram eller ens hålla balansen stående.  Ja, det är t o m med största möda jag kan ligga och sova. Känslan är svårbeskrivlig men kan väl närmast liknas vid att ha kramp i vänster ben och arm som lever sina egna liv och inte alls vill göra som jag vill.
 
När kroppen på detta sätt säger ifrån så påverkas så klart också mitt mentala mående och tillvaron känns stundvis riktigt dyster. Men, jag försöker att ändå tänka positivt. Och, viktigast av allt, så har jag  D vid min sida.

8 kommentarer:

 1. Usch vad trist! Och jagförstår att det kan vara svårt att tänka positivt hela tiden, stor eloge till dig som ändå försöker. Och skönt att du har din D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, D är helt avgörande för mitt mående.

   Radera
 2. Aj så tråkigt! Dessutom mitt i mörka vintern. Du verkar i alla fall ha ett ganska gott humör, viket är viktigt! Guldmedalj till din D,
  Svar: Jag är ju utbildad frisör! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, under vinterhalvåret blir svackorna extra tunga att ta sig upp ur. Guld till D, ingen tvekan. Så bra med frisör i familjen.

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt Steve! Det är svårt när kroppen inte är i balans, och klart att man får känna sig dyster när något sådant händer. Du är en riktig kämpe! Hoppas att det snart blir bättre. Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när kroppen "bestämt sig" har man inte mycket att sätta emot. Då är det bara att anpassa sig och hoppas på bättring. Gott nytt år till dig också!

   Radera
 5. Usch, väldigt tråkigt att höra! Du är ju en person som har förmåga att se positivt på saker och det hjälper dig säkert. Men ibland drabbar livet orättvist och det är självklart att det känns tungt ibland. Hoppas att det snart kan kännas ljusare och önskar ett Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surt som fan, om jag får säga så, men hur illa det än är så brukar jag kunna hamna på rätt köl till slut. Så även denna gång hoppas jag. Jag får väl tänka som ni gör och göra 2015 till det jag vill. Då blir det garanterat bra.
   Hoppas att ni får en trevlig Lissabonvistelse. Kanske med besök på någon fadorestaurang. Gott Nytt År!

   Radera