Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 27 december 2014

Tsunamin


För alltid förknippad med Annandag jul.
De senaste dagarna  så har media dominerats av 10-årsdagen för tsunamin . Fullt förståeligt. Jag har själv inte följt  rapporteringen. Dock fastnade jag igår vid en dokumentär på SVT2 . Den var gjord av filmaren Jens Lind.  Som sportintresserad  har jag stött på  många av hans filmer och reportage och jag tycker att han är en lysande berättare. Denna dokumentär var inget undantag. Dessutom med en något annan infallsvinkel än hur tsunamin vanligtvis följs upp här hemma. Jag rekommenderar reprisen i eftermiddag.

6 kommentarer:

 1. Det har uppmärksammats mycket här också. Kommer ihåg att flera britter ringde till oss här i Wales när de hörde hur svenskarna var berörda av katastrofen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån katastrof går förstås ingen förbi.

   Radera
 2. Det är så många människor som drabbades av Tsunamin så att man inte kan föreställa sig det ...om man tänker på Indonesien eller Indien och alla de andra som fick en sådan otrolig hög antal av människor som dött ...Jag har svårt att tänka mig att resa överhuvudtaget till så avlägsna länder , hoppas aldrig händer detta igen! Nu jobbar jag för fullt i Juletider...men har ändå sett lite i TV-n om 10 års minnena och tänker på de som är drabbade som familje medlemmar som aldrig kan glömma sina kära...och just vid Jul. Tack för dina julhälsningar, de värmer i den kalla och helt underbara vädret vi fick trots allt på Julafton.Ha det bra,Karla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera är jag faktiskt nöjd med att jag inte längre kan resa. Det känns lugnast och tryggast här hemma. Men, självklart känner jag med alla som på olika sätt drabbades av tsunamin. God fortsättning!

   Radera
 3. Den hade jag tänkt se, men det blev inte så... Det får nog bli ett varv med svt play

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu finns ju alltid den möjligheten.

   Radera