Jag kallar helgporslinet för "finare" då jag tycker att det är så. Inte för att det är ett finare porslin. En smaksak som så mycket annat. Jag vill så långt det är möjligt vara delaktig i den helgfrukosttradition vi skapat och ett bra sätt är då att vi fördelar sysslorna på lämpligt sätt. På bilden nedan ser du hur vår helgfrukost kan te sig.
Helgfrukost på Getingstorp med en härlig sommarbukett på bordet. Dagens frukost förstärkt med melon. |
Det smakar så mycket bättre med fin dukning :)
SvaraRaderaJa, ögats njutning är viktigt för helheten.
RaderaHärligt med extra god frukost på helgen! Vi brukar också ha lite extra på helgen, oftast i form av ägg, kokta eller äggröra. Gärna någon färsk frukt i yoghurten. Allra helst hallon eller blåbär, om man råkat hitta ett bra pris :) Sedan brukar det bli en macka också, men det blir det till vardags också..
SvaraRaderaJa, helgfrukost är ett bra sätt att göra skillnad på vardag och helg. Lite längre fram så kan vi gå ut i trädgården och fylla frukosttallriken med godsaker. Solmogna hallon är min favorit. Tills vidare får vi plocka ur vinterförrådet av förra årets skörd.
RaderaVisst är det lite speciellt att göra lite extra av frukosten när det är helg. Även om man inte arbetar så är det något speciellt med helg.
SvaraRaderaJa, det känns viktigt att göra skillnad på vardag och helg. Mina begränsningar har dessutom lett till att vi utvecklat vår förmåga att sätta guldkant på tillvaron.
Radera