Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 juni 2014

Helgfrukost

På lördagar och söndagar äter vi helgfrukost som innebär en lite förstärkt frukostvariant. Utöver vardagens kaffe, juice och youghurt med hemmagjord müsli så tillkommer kokt ägg och en toast med ost och hemmagjord marmelad. Jag brukar göra i ordning dessa frukostar, men nu när jag fått svårare att ta mig fram så delar D och jag på helgfrukostsysslan. Jag tar fram porslin, ett "finare" porslin på helgen, bröd och brödrost, fixar kaffe och kokar ägg medan D iordningställer frukosten, dukar och dukar av bordet. 

Jag kallar helgporslinet för "finare" då jag tycker att det är så. Inte för att det är ett finare porslin. En smaksak som så mycket annat. Jag vill så långt det är möjligt vara delaktig i den helgfrukosttradition vi skapat och ett bra sätt är då att vi fördelar sysslorna på lämpligt sätt. På bilden nedan ser du hur vår helgfrukost kan te sig.

Helgfrukost på Getingstorp med en
härlig sommarbukett på bordet.
 Dagens frukost förstärkt med melon.

6 kommentarer:

 1. Det smakar så mycket bättre med fin dukning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ögats njutning är viktigt för helheten.

   Radera
 2. Härligt med extra god frukost på helgen! Vi brukar också ha lite extra på helgen, oftast i form av ägg, kokta eller äggröra. Gärna någon färsk frukt i yoghurten. Allra helst hallon eller blåbär, om man råkat hitta ett bra pris :) Sedan brukar det bli en macka också, men det blir det till vardags också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helgfrukost är ett bra sätt att göra skillnad på vardag och helg. Lite längre fram så kan vi gå ut i trädgården och fylla frukosttallriken med godsaker. Solmogna hallon är min favorit. Tills vidare får vi plocka ur vinterförrådet av förra årets skörd.

   Radera
 3. Visst är det lite speciellt att göra lite extra av frukosten när det är helg. Även om man inte arbetar så är det något speciellt med helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns viktigt att göra skillnad på vardag och helg. Mina begränsningar har dessutom lett till att vi utvecklat vår förmåga att sätta guldkant på tillvaron.

   Radera