Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 oktober 2014

Nya läckerheterDu, som återkommande läser min blogg,  vet att jag är en mycket bortskämd man. På helgerna når denna bortskämdhet sin peak. Då undfägnas jag de mest fantastiska måltider. Måltider som är sensationer både i smak och utseende, en fröjd för både gom och öga. Ofta sånt jag aldrig tidigare hört talas om. Igår var det dags igen!
Då bjöds jag på paneer med sesamfrön och gräddig spenat ( du hittar receptet på sid. 17). Vad är då detta? Ja, det ser du här nedan.  Den här rätten är helt underbar. Prova du oxå.

Jag hade förr en aversion mot indisk mat. Motstånd mot främmande mat bygger oftast på missförstånd och generaliseringar. När det gäller indisk mat så hade jag länge en föreställning att den alltid innehöll curry. Inte  min favoritkrydda. Mitt motstånd mot mat med mycket curry härrör från min barndom. Då bjöds vi ofta på söndagmiddag hos en faster . Det var oftast höns och curry och det lärde jag mig aldrig tycka om. Upplevelser i barndomen sätter spår som tar tid att sudda ut.

Spenat, nyss intagen från trädgården, på väg att bli
"gräddig spenat".

Egentillverkad paneer. Indisk färskost som är enkel att göra ,
men kräver planering och tid.

Den färdiga rätten ser enkel ut, men smakar ljuvligt.

Fredagens middag: Rödbetspaj
med fetaost.

Härligt krispig sallad direkt från trädgården.
Ringla lite Worcestershiresås och strö sesamfrön över
så får du lite extra piff.

10 kommentarer:

 1. Ni äter då verkligen alla möjliga läckerheter! Vi var bortbjudna igår och fick också en riktigt läcker middag, med halloween-tema ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med läckra måltider. När man, som jag, inte kan gå ut på restaurang och äta så får vi snitsa till det här hemma i stället. Och snitsigt blir det då D:s innovationsförmåga saknar gränser.

   Radera
 2. Indisk mat älskar jag! Mums! Håller med dig om höns och curry yuck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yuck ! är en bra beskrivning av min känsla för höns och curry.

   Radera
 3. Den som blir bortskämd är oftast värd det! Indisk mat är gott, men höns med curry kan stanna i historieböckerna! Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har i a f rätt om höns och curry och indisk mat. Om resten också hoppas jag. Ha de gott du också.!

   Radera
 4. Jag är helt övertygad om att du är värd att skämmas bort och när det gäller indisk mat kan jag bara hålla med. Det finns så oerhört många läckerheter i det köket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att även du har rätt om mig.

   Radera
 5. Det är så sant att upplevelserna från barndomen lämnar spår och tar dit att bleka bort. Tack för att du delar recept på en så utsökt mat!

  SvaraRadera