Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 februari 2015

Ett säkert vårtecken på Getingstorp

Igår uppenbarade sig ett säkert vårtecken på vårt Getingstorp. När det ryker ur eldningstunnan på vår nedre parkering då har D påbörjat vårstädningen i trädgården. Måste införskaffa en ny tunna förresten då den vi har börjar bli sliten och nog gör sin sista vår nu.

Ett säkert vårtecken på Getingstorp.

14 kommentarer:

 1. Verkligen ett tidigt vårtecken här. Trodde att man eldade upp kvistar m m inte förrän i maj eller så. Men som asfaltbonde är det nog bästa att jag håller tyst;-)

  SvaraRadera
 2. Nej då, inte ska du hålla tyst. En bra gammal tumregel för eldande i trädgården är att man bara ska elda i månader som innehåller bokstaven R. Alltså, elda inte maj-augusti. P g a den förhöjda brandfaran förstås.

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa om vårtecken. Jag skulle nog inte lagt ut min bild och text igår, för idag blåser det kallt och yr snö i luften...

  SvaraRadera
 4. Nu har kallblåst och yrsnö gjort sitt för denna gång. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 5. Våreldande...så härligt! Jag kan känna lukten ända hit (betydligt trevligare lukt än den vi har här när risfälten bränns i grannlanden...)

  SvaraRadera
 6. Vårtecken kan det aldrig bli för många av. Saknas dom så uppfinner jag gärna ett nytt. Risfält, oj så fjärran det låter. Inte så konstigt, det är det ju oxå.

  SvaraRadera
 7. Jag förstår att våren är efterlängtad så det är bara att gratulera!

  SvaraRadera
 8. Trevligt vårtecken! Här närmar närmar sig dagen för grannens eldande. Det brukar innebära att vi blir inbjudna till grillning i all enkelhet, samtidigt som vi vaktar elden och drar en och annan skröna. Trevligt.
  Ha det gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
 9. God grannsämja är alltid trevligt.Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Alla vårtecken mottages med största tacksamhet. Tänk att vårsysslorna redan har börjat!

  SvaraRadera
 11. Vårtecknen kan aldrig bli för många.

  SvaraRadera