Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 februari 2015

Odlingssäsongen kommer allt närmare

Du som läser min blogg vet att D odlar mycket och håller en fantastisk trädgård vid liv. Igår  köpte hon det mesta av årets frön inför kommande odlingssäsong. Allt detta får jag sedan ta del av under hela året. Då förstår du, kanske,  att jag tycker att det är en njutning att bara ta ett foto av fröpåsarna som du ser här nedan. Jag är så involverad i och intresserad av odlandet så jag upptäcker direkt om något av basutbudet fattas. Vad som fattades? Purjolök, men den kompletteringsköper D nästa gång hon veckohandlar. Purjolök är en av de grödor som alltid växer bra, som går utmärkt att frysa in och som vi därför har året runt. Vitlöken är redan i jorden. Den satte D som vanligt i en av drivbänkarna i oktober. Apropå lök, gräslökstuvan den står kvar år efter år efter år.
"Dagens skörd" om man så vill säga.

12 kommentarer:

 1. VA roligt att odla så mycket själv. Önskar att jag själv hade lite mer kunskap kring odlande, lyckas i vissa fall till och med ha ihjäl krukväxter...

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt att odla själv. Säger jag som bara behöver titta på och äta det som odlas. Allt smakar mycket bättre än det butiksköpta och dessutom vet jag vad det innehåller. Inga tillsatser här inte. En fortsatt fin lördag till dig oxå.

   Radera
 2. Vad bilden är läcker. Älskar fröpåsar och köper tyvärr lite för många ibland just för att de är så läckra och jag vill så mycket mer än vad jag har tid för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att begränsa sig är svårt, men det har kommit med tiden. Dels genom trial and error och det som är svårodlat eller inte smakar gott faller naturligt bort

   Radera
 3. Så härligt med fröpåsar, tänk så mycket gott det ska bli av dessa!!!
  Ha en fin helg, Steve!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många härliga måltider kommer att förgyllas av dessa påsars innehåll. Rena guldgruvan tycker jag.

   Radera
 4. Ååååååå så ambitiös av D. Å jag måste säga att "hemodlade" grönsaker är de godaste som finns. Är uppväxt med trädgård och min mammas stolthet var grönsaker, kryddor och blommor. Tyvärr har jag inte ärvt hennes gröna fingrar, men jag får väl skylla på att vi "bara" har balkong;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog är D ambitiös allt. Det viktigaste är att hon dessutom tycker att det är roligt. Vi började odla för 7 år sedan när vi flyttade till Getingstorp så du hinner nog börja odla du oxå. Du kan väl börja lite smått på balkongen. Håller med dig om att "hemodlat" är överlägset.
   Det är som med s k cheddar och Farmhouse cheddar.

   Radera
 5. Det börjar klia i fingrarna förstår jag. Nu dröjer det inte så vansinnigt länge innan fröna ska ner i myllan! :)

  SvaraRadera
 6. Ja, det är en härlig känsla.

  SvaraRadera
 7. Nu känns det verkligen som om våren är på väg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tveklöst är det så. Härligt!

   Radera