Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 mars 2015

Bildande bloggande

Lilleputtlandet Singapore är fascinerande. Här Marina Bay Sands Hotel.
Bilden har jag lånat från marinasbay.En av de bloggar som jag följt allra längst är marinasbayHon bor med sin man i Singapore på ett s k expatkontrakt  och har massor av intressant att berätta. Genom hennes blogg har jag inte bara lärt mig massor om Singapore och livet där utan jag får på köpet lära mig om hela Sydostasien.

Gårdagens inlägg var ett utmärkt exempel där jag får veta saker om åldrande och bilägande i Singapore som är fjärran från hur vi tänker här i "Västerlandet". Vid såna tillfällen tänker jag på hur oerhört mycket jag lär genom att uppleva andra länder, andra kulturer, andra människor. Och hur nyttigt det är får min egen utveckling, för mitt eget sätt att tänka.

14 kommentarer:

 1. Visst lär man sig av att läsa bloggar, särskilt från de som bor och lever i andra länder tycker jag! Följer också Marinasbay.

  SvaraRadera
 2. Och från de som reser mycket i andra länder. Som ni t ex.

  SvaraRadera
 3. Tack Steve! Det känns verkligen jättekul att du varit med mig så länge och fortfarande är kvar! Och jag kan bara hålla med, genom att läsa andras bloggar lär man sig väldigt mycket intressant och nytt, plus att man lär känna så många härliga människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra roligt för mig att kunna lära känna nya härliga människor med tanke på att jag aldrig reser annat än i tanken numera.

   Radera
 4. Ska ta och kika in på den bloggen, alltid roligt att läsa som bor och lever i andra länder.

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att du gillar vad du hittar. Trevlig helg!

   Radera
 5. Å, hennes blogg följde jag tidigare, men så fick jag total härdsmälta i min dator förra året och då kom en massa bloggar bort, men nu kom jag ju dit igen, det var kul! Hade alldeles liksom glömt bort den bloggen.
  Jamenvisst är det så att det är roligt att läsa om andra länder och speciellt när det är svenskar som berättar för då kan man identifiera sig på ett annat sätt än om det är globalt författat eller hur jag ska uttrycka mig.
  På 70 talet och en snutt för några år sedan bodde jag i Japan och det var ju också så oerhört intressant och vi kommer nog aldrig att bli lika, vilket är tjusningen med det hela, men vi närmar oss varandra mycket. Tror jag. Vi hade "våra" japaner här i maj förra året och det är ju så kul att ha den kontakten.
  Och här kommer ju datorerna in, jag liksom reser lite varje dag genom datorn, det är helt fantastiskt, hela världen ligger öppen och det är ljuvligt. Synd bara att vi inte kan sluta bråka med varandra när vi har en så vacker jord!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har Marina fått tillbaka en av sina forna besökare.
   Att ha bott i Japan låter som en häftig upplevelse. Kul att ni fortfarande håller kontakt.
   Visst är det härligt att "resa" lite varje dag. Tycker inte minst jag som inte längre kan resa på riktigt.
   Visst vore det bättre om vi höll sams på vår vackra jord. Trevlig helg!

   Radera
 6. Du har så rätt! Jag tycker precis som du - jag har lärt mig massor om Singapore och olika öar som Marina har besökt. Dessutom är hon väldigt duktig på att skriva - informativ men med glimten i ögat. Å med tanke på allt jag lärt mig om Singapore skulle jag inte ha det minsta emot att besöka det lilla landet. Det enda jag drar mig för är den långa flygresan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag bara kunnat så skulle jag åkt dit den långa flygresan till trots. Det är alltid lätt att säga att man skulle gjort sånt som man inte längre kan göra. Jag fortsätter i a f att besöka Singapore med Marina.

   Radera
 7. Du milde vilket sammanträffande. Vi satt igår och tittade på hotell i Singapore och tog en extra lång titt på "båthotellet" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det nog inte långt borta att ni är i Singapore och bor på det hotellet.

   Radera
 8. Jag följer också Marian. Mycket intressant blogg!

  SvaraRadera