Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 mars 2015

Dax igen

Härlig dag för månadsutflykt. Snart är det dags för
växthusmåltider.Efter min stroke för 14 år sedan så fick jag släppa alla ambitioner på elegant stil och snygg klädsel. Det var rätt tufft eftersom jag var väldigt klädintresserad, bl. a. med en skogarderob lika stor som D:s

En sak har jag dock vägrat ge efter på och det är att alltid vara välfriserad. Håret växer som förr och har inte vikt ner sig för stroken. Detta innebär att jag klipper mig en gång i månaden. Idag är det dax för en sådan månadsutflykt till min frisör Ida på Lekebergs skönhetscenter.  Jo då, en man kan visst gå på skönhetscenter. 

Eftersom jag varit extra orörlig en tid efter en operation i januari så har jag fått hoppa över en månadsklippning och känner mig nu oklädsamt lurvig.  Därför får du inte se några före- och efterbilder.  I eftermiddag kommer jag att känna mig oförskämt fräsch igen eftersom jag dessutom har bestämt mig för att idag gå  över till sommarfrisyren. Varför  vänta?

Dessa månadsutflykter brukar oxå innehålla ett besök på Berga gård för inköp av ägg. Kanske blir det oxå potatis idag då vår egen nu är slut i jordkällaren. De sista koket avnjöts i onsdags.
4 kommentarer:

 1. Kul med en modeintresserad kille! Önskade att fler hade ditt tänk, alltså fler över 50 ;-)
  Nu vet jag ju inte hur du ser ut, men en efter-bild kan du väl ändå bjuda på;-) Detta sagt av mig som inte vill visa nyllet;-)

  PS. Kul att du ville följa min blogg:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lättflörtad är jag inte, men du kan få en efter-känsla. Att vakna en morgon som denna, med klarblå himmel, strålande sol och därtill nyklippt är underbart. Trevlig helg!

   Radera
 2. Härligt att det är dags för sommarfrisyren - det måste betyda att årstiden närmar sig med stormsteg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och än mera påmind blir jag en morgon som denna. Gräsmattan är förvisso lite frostnupen, men himlen är klarblå och solen strålar så visst är den på väg.

   Radera