Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 april 2015

En påsksmäll

Du som läste mitt inlägg "Årspremiär" i torsdags kunde se vår postlåda. Idag blev jag  uppringd av vår närmaste granne som när hon var ute med hunden sett att  vår postlåda låg i bitar på marken.  Vad hade hänt? Hade något fordon kört på ställningen eller.....?

Jag tog elmoppen och åkte ner för att kolla och vad jag såg ser du på bilderna här nedan. Jag kunde snabbt konstatera att det inte var fråga om någon fordonsolycka. Nej, uppenbarligen hade någon känt för en riktig påsksmäll  och inifrån sprängt postlådan. Självklart dokumenterade jag min brottsplatsundersökning. Jag kommer dock inte att anmäla brottet då jag misstänker att gärningen hör hemma i avdelningen lågprioriterade brott.

Synd dock, för jag gillade vår postlåda och namnskylt. Tråkigt, men det är väl bara att köpa nytt.

En fråga kvarstår. Hur kunde fronten och locket bli liggande bakom ställningen?
8 kommentarer:

 1. Så onödigt och trist! Men du har nog rätt, det är nog bara att bita i det sura äpplet och skaffa en ny helt enkelt. Hoppas ni har en fin påskhelg i övrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte får nåt sånt förstöra Påskhelgen. Tack!

   Radera
 2. Så himla trist med denna vandalism som är totalt onödig och inte ger någonting. Vad får man ut av det - egentligen. Det är ju bara offret som får stå för reparation och ny postlåda = onödiga utgifter som ni troligen kunde ha haft roligare för. uck

  PS. Trodde att ni på landet klarade er från sådan vandalism, som ju tyvärr är ganska vanlig i förorterna här. Men där hade jag uppenbarligen fel. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar alltid framhålla lugnet och harmonin med att bo på landet och normalt så är det oxå lugnt och stilla, but shit happens..

   Radera
 3. Trist! Men som du säger, det är ingen idé att låta det förstöra påskstämningen, även om det kanske skulle vara lätt hänt. Det är ett fruktansvärt tråkigt och onödigt påsknöje att "spränga postlådor", men någonstans tror jag att det finns många även i den "äldre och välartade generationen" som kanske kan ha liknande skelett i garderoben...

  SvaraRadera
 4. Trist, tråkigt, onödigt. Det finns inte mycket mera att säga.

  SvaraRadera
 5. Jätte trist! Att man måste förstöra för andra, kommer aldrig kunna förstå .det

  SvaraRadera