Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 april 2015

Trist utveckling


Att det var så länge som 6 år sedan trodde jag inte. Ja, sedan jag senast skrev om landsbygdens och Norrlands utarmning. Jag blev igår, genom landsbygdsupproret,  påmind om denna trista utveckling. Idag fick jag en ytterligare påminnelse då jag i Tidningen Ångermanland läser om hur min forna hemstad Sollefteå brandskattats på statliga arbetstillfällen. Vad skulle hända om Stockholm utsattes för en likartad utarmning? Jag bara undrar.


4 kommentarer:

 1. Ja, man kan undra vad politiker tänker på! När jag är i Stockholm och ser vissa huvudkontor mitt i innestan, undrar jag alltid varför de måste vara just där som det är så dyrt. Ännu värre är det med statliga verk, skattebetalarnas pengar!
  Fortsatt trevlig påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alltid lätt att förstå sig på politiken. Fortsatt trevlig Påsk till dig oxå!

   Radera
 2. Tyvärr är det en "trend" som väl börjat för många år sedan, å det trots att man byggt ut infrastrukturen i Norr. Å det är ju inte unikt heller. Allt ska hända centralt i huvudstaden. Det är samma visa i England. Hela norra England är avfolkad och nästan förslummat vid det här laget. Trist.

  Svar: Jag äter heller inget sött. Undantag Pannacotta och cheesecake.

  SvaraRadera
 3. Tack för en fyllig kommentar.

  SvaraRadera