Maskrosor på tork. |
Av en slump kom vi att tala om vad maskrosor kan användas till och maskroste var nåt som poppade upp. Kort därefter så hade D ett gäng maskrosor på tork i väntan på att bli te. Jag undrar hur det kommer att smaka och om det har nån undergörande verkan? Ofarligt bör det väl ändå vara.
Ser fram emot resultatet när det är dags att testa det hela!
SvaraRaderaDet gör jag oxå.
RaderaVilket underbart sätt att ta tillvara ogräsblomman på!
SvaraRaderaHa det så gott !
Isa
Tack! Jag återkommer efter smaktestet.
RaderaHar hört att maskroste ska vara nyttigt, inte hört något om hur det smakar men det kanske du rapporterar av vid senare tillfälle :)
SvaraRaderaJa då, jag återkommer med rapport efter avsmakning.
RaderaJa, jär var vi ju synkade - att blogga om maskrosor alltså. Kul att du också gillar dem.
SvaraRaderaUtöver te kan du ju göra vin av dom också. Det borde finna recept på nätet.
Jag stannar vid te. Hemgjort vin är inte min grej.
RaderaSom av en händelse lästa jag om maskrosor idag... stärkande för njurar och lever, vätskedrivande m.m. Själv gjorde jag maskrosvin och likör av blommorna förr och det blev gott. I år tänker jag torka rötter och spara till vintern ifall jag behöver nåt vätskedrivande. Vem vet... Tror det smakar pyton. I vilket fall skulle jag ta bort det gröna från blommorna för det är beskt.
SvaraRaderaNej, man ska väl sova på nätterna... natti, natti.
Tack för den inblicken i maskrosornas värld.
RaderaSpännande, maskroste...Tycker också att maskrosor är vackra, men konstigt nog inte när jag ser dem i min gräsmatta!
SvaraRaderaVi får se hur det smakar. Man kanske inte alltid ser det vackra som är en närmast.
Radera