Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 11 maj 2015

Ospännande och innehållslöst

Att läsa detta inlägg känns kanske lika spännande som att titta på när gräset växer. Det är just gräs det handlar om. Nu börjar nämligen gräsklippningspremiären att kännas som ett måste. Måsten är nåt jag inte gillar. Ska jag göra nåt så ska det vara lustfyllt och gräsklippning kan vara lustfylld.

Problemet nu är detta "varannandagsväder" som vi bjuds på. Sol och hyfsad värme ena dagen och regn och grått nästa dag innebär att gräsytorna aldrig  hinner torka. Att klippa gräs när det är blött blir aldrig riktigt bra. Prognoserna just nu ser ut att möjliggöra  premiärklippning på onsdag. 

Rubriken till trots så tycker jag att jag lever ett både spännande och innehållsrikt liv. Stundom lustfyllt dessutom.

De vackra maskrosorna trivs och tar för sig
nere vid verkstan.

Grönt och frodigt runt äppelträdet.

Några små spår av den nedgrävda fiberkabeln syns,
men efter nån klippning så är spåren borta.

Som sagt, grönt och frodigt.

Gräset får inte krypa  in i potatislandet.

8 kommentarer:

 1. På nåågot (konstigt) sätt påminner mig ditt inlägg om mitt föräldrarhem, där det också fanns massvis med gräsmattor. Å om jag ville höja min veckopeng fick jag snällt klippa gräset...
  Det var då jag bestämde mig att bli asfaltbonde... Maken har precis samma erfarenhet...

  Men du gillar ju gräsklippning, även om jag inte kan förstå varför;-)

  SvaraRadera
 2. Jag kan förstå att du inte förstår. När livet tar en med på okända vägar så kan man nödgas göra nya val. Val som helt ändrar på såväl ens förutsättningar som preferenser och intressen.

  SvaraRadera
 3. Men ni har iallafall varanndagsväder, här är det bara trist väder. Fryser bara man kikar ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,varannandagsväder kan förstås oxå vara en tröst.

   Radera
 4. Idag hade det ju äntligen torkat upp så att jag skulle ha kunnat klippt vår lilla gräsplätt vid stugan, men se icke - nu trilskas gräsklipparen och vill inte alls att jag ska kunna dra igång den så gräset får väl fortsätta växa och det gör det! För att slippa reta mig på det oklippta gräset får det väl bli soffhäng med Sverige - Frankrike så småningom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet ju aldrig hur klipparen känner sig efter att ha övervintrat. Nu siktar jag i a f på onsdag. Närmast blir det fåtöljhäng med Sverige - Frankrike.

   Radera
 5. Gräset växer så det knakar nu. Vi klippte för andra gången idag. Vi har också massor av gula orkidéer (maskrosor) här. Det doftar så gott av nyslaget gräs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det knakar var det ja. I morgon hoppas jag få känna doften av nyslaget gräs.
   Maskrosorna borde man kunna använda till nåt bra. Vi ska testa maskroste. Har ingen aning om hur det smakar, men det får väl bli en överraskning.

   Radera