Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 27 maj 2015

Bröllopsdag

Igår firade D och jag vår 14:e bröllopsdag. Vi gifte oss den 26 maj 2001 i  Boteå kyrka i Ångermanland. På dagen en månad senare, den 26 juni, fick jag min stroke som dramatiskt förändrade vår tillvaro. Kittet från bröllopet har dock visat sig starkare än alla vedermödor. Det gjorde att vi snart skapade nya mål och drömmar att sikta mot. Vi lever just nu i vår dröm här ute på landet, på vårt Getingstorp.

Som brukligt på bröllopsdagen så lyssnar vi till Johan Stengårds version av Amazing grace som vi tågade ut ur kyrkan till. Den känsla som inträder då är den bästa känsla jag vet.

Vi äter förstås oxå en god middag. Igår blev det chili- och limestekta tigerräkor med tagliatelle. I växthuset så klart.

Självklart köper jag nån present till D. Alltid någonting som jag associerar med D. Den här gången gav hon mig, omedvetet, tipset för flera månader sedan. Det var när jag fick välja en avskedsgåva från jobbet inför min pensionering. Jag tycker mycket om glaskonst och jag fastnade särskilt för ett dansande par av  Kjell Engman och D för en vas av Bertil Vallien
D gillade oxå nåt annat som hon kunde tänka sig köpa. Ett läppstift och ett nagellack, två tunga pjäser i glas  av  Åsa Jungnelius. Jag noterade förstås detta och hade lösningen på min bröllopsdagspresent till D klar.

Det dansande paret får symbolisera mitt tidigare liv.

Vas med bombastiska former.

Min bröllopsdagsgåva till D. 
Så mycket D i dessa

D förbereder bröllopsdagsmiddagen.

Middagen serverad.

Chili- och limestekta tigerräkor med tagliatelle.

En ny vit sydafrikansk favorit.

Härligt med fönsterbord.


Sigge på gång och Nelson i sitt favoritläge.

Sigge kollar utsikten.

Här har Sigge lånat min elmoppe.

12 kommentarer:

 1. Gratulerar på bröllopsdagen! :)
  Vilket otroligt vackert växthus ni har, är så avis!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Vi är själva helnöjda med vårt växthus.

  SvaraRadera
 3. Grattis på bröllopsdagen! Det märks att ni fortfarande är rädda om varandra.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Självklart är vi rädda om varandra. Ha de gott!

   Radera
 4. Stort GRATTIS på Elfenbenbröllopsdagen! Bra jobbat där, speciellt med tanke på vad som hände er så kort efter...

  Å vad gäller dina glasskulpturer så har vi samma smak kan jag säga. Det dansande paret är otroligt vackert och den där vasen med silikonbrösten är riktigt cool.

  Å idag är jag t o m "överens" med dig om maten - mums! Åt nå't snarlikt igår. Å roligt nog gjorde jag också ett "matigt" inlägg ikväll. Fast jag hade då inget fönsterbord direkt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort TACK! Elfenben, det visste jag inte.
   Kul att vi båda gillar glaskonsten. Det som överraskade mig mest var tyngden på läppstiftet och nagellacket. Kompakta, tunga pjäser, fjärran från den kvinnliga elegans de kan framkalla.
   Se där, idag är vi t o m överens om maten.

   Radera
 5. Ett riktigt rungande GRATTIS från Göteborg! Jag blev så rörd när jag läste ditt inlägg! Störst av allt är kärleken! <3
  Jag älskar glas i alla former! Så vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort TACK från Getingstorp! Visst är kärleken störst av allt.

   Radera
 6. GRATTIS! Vilket fint firande! Och maten ser grymt god ut dessutom!

  SvaraRadera
 7. Många grattis till er! Så fint sätt att fira bröllopsdagen. Gillar mycket dansande par! Sigge och Nelson njuter som vanligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sigge och Nelson lär av matte och husse.

   Radera