Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 10 maj 2015

Grillpremiär

Igår var det äntligen dags för grillpremiär. Det blev grillad tonfisk. För oss som inte äter kött är tonfisk en fullgod ersättare för vilket grillat kött som helst.

Veckan som kommer är det dags för ännu en premiär, gräsklippningspremiären. Jag hoppas att jag även i år klarar av att äntra åkgräsklipparen så att jag får fortsätta känna delaktighet i trädgårdsarbetet. Det är ju så att sviterna efter min stroke för 14 år sedan  hela tiden gör sig mer och mer påminda. Varje säsong så tillkommer något i vardagen som jag inte längre klarar av lika bra som föregående säsong. Men, det ska mycket till innan jag släpper gräsklippningen.
Dags för årets första grillmåltid i växthuset.

Kolen får glöda en stund så att betingelserna är de rätta.

D har förberett.

Så här ska glöden se ut. D är en fenomenal
grillare.

Tonfisken kommer att bli perfekt grillad.

Grillad tonfisk på spenatbädd med en saftig och god 
sallad av mango, avocado, tomater och lök därtill.

Ännu en röd nyhet till måltiden. Denna gång
från Chile.

Så är det då äntligen dags.

Som du ser behöver gräset klippas.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Välkommen! Jag håller med dig om växthuset som dessutom känns extra vackert eftersom D ritat det och vi låtit bygga det själva.

   Radera
 2. Grillad fisk är fantastiskt gott och om du frågar mig så föredrar jag det framför kött (även om jag äter det också ibland). Jag har också insett att det börjar dra ihop sig mot fräsklippning, men just idag känns det onödigt blött för att utföra denna sysselsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräsklippning i blött gräs är inte att rekommendera, så nu får det vara slut på varannandagsvädret.

   Radera
 3. Underbart! Det ser så gott ut att det vattnas i munnen. Vi skulle varit ut till Donsö idag och träffat vänner. Ätit på en restaurang där som heter Isbolaget, men 10 grader och blåst gör det inte så attraktivt att åka ut i skärgården. Vi avvaktar tills det blir lite varmare! Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. 10 grader och blåst är inget bra skärgårdsväder så jag förstår att ni avvaktar. Jag tittade in på Isbolagets hemsida. En charmig restaurang med genuint skärgårdsstuk. Ha de gott!

  SvaraRadera
 5. Dregel, dregel! Grillad tonfisk är ju såååååå god! Å ni har ju en "riktig" grill, alltså en sådan som man ofta hittar i Sydeuropa. Fisk eller kött smakar ju betydligt bättre när det grillats på det viset än på en gasol- eller elgrill.

  Så nu väntar jag på ildbevis hur du klipper gräset. Det är ju ingen liten yta precis, men jag är säker på att du kommer klara av det galant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt med en "riktig" grill, egenbyggd dessutom.
   Självklart ska Du få bildbevis från gräsklippningspremiären.

   Radera
 6. Läst här ovanför att din D ritat växthuset, min beundran blir bara större och större! Fantastiskt.
  Vilken härlig middag! Och fisk ska det vara, det är bäst, fisk och sill och fågel, det är det jag äter. Men blir jag bortbjuden äter jag det som serveras fast inte blodigt rött kött. Vinet ser förträffligt ut.
  Sen hoppas jag att du kan klippa gräset i år också. Får du rehab för din stroke eller är det liksom över?
  Kramar Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, D är synnerligen kreatriv.
   Grillpremiären blev en höjdare.
   Tyvärr ser det eländiga vädret ut att bli ett större hinder för gräsklippningen än min ev. oförmåga.
   Jag gick hos en fantastisk sjukgymnast varje vecka i 7 års tid och det bidrog säkert till att jag över huvud taget kunde lära mig att klara något själv. Sedan vi flyttade hit ut på landet så har jag nöjt mig med den rehab det i sig innebär. Nu är jag i ett läge där jag måste värna om det jag ändå kan, några ytterligare framsteg är inte att vänta.

   Radera