Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 20 maj 2015

Jag är be(d)rövad

Jag känner mig både berövad och bedrövad. Vad är det då som hänt?  Problemet är att inget har hänt. Allt sedan maj månad började så känns det som att tiden gått bakåt och vi kommit närmare slutet av mars än början av juni. När jag idag tittar ut och som så ofta tar några foton av det jag dagligen ser så blir det så påtagligt för mig. Jag har blivit bestulen på maj, den månad jag älskar mest. Den månad som normalt står för så mycket av ljus och framtidstro.Att prata om om väder brukar ofta betecknas som tomt prat, i brist på annat. Men, nu är det blodigt allvar, med dagstemperaturer mellan 5°C och 10°C. Av bilderna nedan kan du månne förstå både hur jag tänker och vad jag saknar.

I växthuset skulle vi ha hunnit med många måltider
vid den här tiden.  Det har hittills blivit två,
den 4 maj och den 10 maj.

Jag brukar kunna åka ut i T-shirt och shorts och sitta och
tittta på min favoritblomma, löjtnantshjärta. Inte idag när
det bara är 9
°C.

Grönt, men ändå inte skönt.


Maskrosor ska ackompanjeras av värme, men i år får dom
klara sig själva.


Här finns ändå en öppning. Kanske ändå. Snart så.

12 kommentarer:

 1. Håller helt med dig! Å klart att det är grönt med tanke på att det inte gjort annat än regnat... Grrrrrr.

  Svar: tror der var ett mjukt paket med ett klädesplagg.

  SvaraRadera
 2. Grrrrrr. Gissningen är i rätt riktning.

  SvaraRadera
 3. Vi har förstått att det varit riktigt dåligt väder i Sverige... trist! De senaste åren tycker jag dock att värmen kommit sent, men stannat länge! Förra året var det superkallt på midsommar minns jag. Däremot hade vi riktigt varmt i september. Året innan vet jag t.o.m. att vi badade i september! Hoppas värmen kommer snart och stannar länge!

  SvaraRadera
 4. Det är bra att du kommer med något hoppingivande. Alltid nåt att se fram emot om värmen kommer och stannar länge.

  SvaraRadera
 5. Förstår dig! Idag har vi + 5 C ute och det blåser spik. Jag liksom värar att sätta på mig mössan men handskar behövs. Nu hoppas vi på ändring vad gäller vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mössa i maj känns definitivt fel, men nu hoppas vi på ändring.

   Radera
 6. Visst har maj månad varit kall, men naturens under kan vi njuta av... i alla fall jag. Den skira grönskan, blommorna osv... Värmen kommer, förhoppningsvis. Runt skolavslutningarna läste jag igår tippas det att värmen slår rot i vårt land... Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, heter det ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, visst finns det mycket att njuta av i naturen trots det bedrövliga vädret. Jag känner mig ändå snuvad, men kan förstås bara vänta på det goda, och hoppas.

   Radera
 7. Nä det är riktigt tråkigt med det väder som är nu. Har länge velat köpa blommor för att ha ute, men vet inte om ja vågar än på grund av kylan. Rätt slarvig på att komma ihåg att ta in dem på natten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inget kan vi göra åt eländet. Du får nog vänta med blommorna.
   Den prognos som häromdagen förutspådde upp mot 20°C nästa vecka har nu ramlat ner till under 15°C igen. Nu förutspås värmen komma till skolavslutningen. "Alltid nåt, sa fan när han fick se Åmål".

   Radera
 8. Jag håller med dig till 100%, men just idag har det luktat hopp. Solen har visat sig från sin bästa sida, fast molnen har tagit över lite nu och härliga (?) 15 grader. Alltid nåt sa han som kom till Åmål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just idag ja. Detär nog bäst att nu fokusera på nåt annat än vädret. Den kommande Pingsten t ex. Det går väl att bli hänryckt även om vädret inte är det bästa

   Radera