Dags för grillkväll. |
D har börjat förbereda grillningen. |
Spenat och gräslök växer bra medan det går trögare för haricots verts |
Rödlök och morötter samsas och där bakom växer vitlöken så det knakar. |
Ljuvlig doft sprider sig. |
Här samsas isbergssallad och bladrädisa. |
Halloumin på plats. |
Välkommen till bords. |
Min favoritrestaurang. |
På vägen hem blickar jag i riktning mot Kilsbergen. |
Igår så grillade vi för första gången för i år, så gott. Faktiskt första dagen på länge som det varken regnade eller blåste, men nu är det regn i luften igen...
SvaraRaderaDet gäller att ta vara på de fina dagarna. Skulle det nu bli regn igen så kan jag alltid titta på bilderna från igår och njuta ändå.
RaderaVi hade också grillkväll igår.
SvaraRaderaVilken vacker grill ni har! Ett smycke i kronan!
Ha en trevlig nationaldag!
Tack!
RaderaVisst är det härligt nu när grillkvällarna kommer.
Vi älskar vår egenbyggda grill. "Ett smycke i kronan" var vackert skrivet.
Ni bor som i en vacker reklamfilm om Sverige! Jag njuter faktiskt av dina bilder! Ha en trevlig nationaldag!
SvaraRaderaTack för dina uppskattande ord.
Radera"En vacker reklamfilm för Sverige" känns helt rätt så här på nationaldagen.
Ha en trevlig nationaldag ni oxå där nere på kusten.
Bra att ni passade på igår! Å jag bara dreglar... halloumi och majskolvar gud sååååå gott!
SvaraRaderaÅ dessutom är jag mäkta impad över ert grönsaksland! Vad gäller sådana odlingar har det onekligen sina fördelar att bo på ett stoooooort torp på landet.
Det gäller att ta vara på tillfällena.
RaderaDu ska få se mera av odlingarna vad det lider.
Visst är det bra att ha ett STORT torp. / Ha en bra nationaldag i storstan!
Vilken fin "grill" ni har! En riktig, en. Och vilken god mat ni fick och ett trevligt vin till, så ska livet vara. Tyvärr har vädret (aj, nu var jag där igen) idag återgått till kyla och regn hos oss, jag hade tänkt lite italienskt plock på verandan ikväll, men den planen är skrinlagd. Men vi kan ju vara inne.
SvaraRaderaSå otroligt vacker utsikt mot Kilsbergen!
Agneta kram
Det är en extra kick att äta grillat från egenbyggd grill ( designad av D så klart). Här är oxå lite grått idag ( aj då! ). Det gör inget, jag lever länge på gårdagen.
RaderaItalienskt plock kan jag tänka mig i alla miljöer.
Den där vyn mot Kilsbergen är jag extra svag för vid den här tiden på året då det bjuds extra färgprakt.
Grillad halloumi är grymt gott! Vi letade efter det i Spanien, men hittade inte. Kanske finns det här i Frankrike? Vi har mer eller mindre bestämt oss för att lämna kött till middag och övergå till enbart fisk. Vi kan tänka oss att variera med vegetariskt, men är (ännu) inte så bevandrade i vegetarisk matlagning ;)
SvaraRaderaJag tycker att ni tänker rätt. Jag önskar er många fantastiska måltider. Ät gott och njut!
RaderaJag har faktiskt inte premiärgrillat än, det är den kalla sanningen! Men visst suger det lite i grilltarmen, så det kommer väl kanske inom snar framtid... Det är ju lite godare när hallomin är "grillad på riktigt" även om det faktiskt fungerar i ugnen också.
SvaraRaderaDå har du ändå något härligt att se fram emot för visst är det speciellt att "grilla på riktigt".
RaderaMen gud så fint med alla grönsaker som växer!
SvaraRaderaDet är en härlig tid vi går till mötes nu.
Radera