Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 20 juni 2015

Nu händer det sakerNu, när åtminstone lite värme behagar besöka oss, så börjar det hända saker i drivbänkar och växthus. Det är en sann njutning när den här tiden inträder och jag vet att vi snart har egenodlade kryddor och grönsaker för resten av sommaren. Ja, somligt för hela det kommande året. Allt garanterat tillsatsfritt. Ett litet axplock idag, du får se mera senare.
Lite mindre inne i växthuset i år.Basilika t v , 2 olika chili t h.


Härliga gurkor på gång.
Läcker persilja.

I förgrunden physalis, där bakom basilika.Mycket mumsigt och nyttigt där på andra sidan muren.


4 kommentarer:

 1. Stor eloge till plantorna (och D) att de uppenbarligen växer även om det bara är 10 grader ute. Kan även föreställer mig den goda doften i växhuset med alla olika växter. Å just "egentillverkad" gurka går ju inte att jämföra med dessa vattniga varianter i affären som inte smakar någonting. Köper aldrig gurka här faktiskt.

  Svar: Japp, medge att du hade en hotline till Pia:-))))
  Att hon valde att lyssna på dig och att peppa laget med U21 segern mot Italien bevisar ju bara att det sitter en fotbollsexpert i Närke som vet vad han pratar om. Du kan väl skypa med henne under matchen också och ge henne lite tips. Hon behöver nog alla goda råd som hon h´kan få mot Tyskland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D har god hand med sina växter. Ja, med allt vill jag påstå
   Mina råd till Pia gick inte fram så nu är äventyret över. Fullt fokus på U-21-EM nu.

   Radera

   Radera
 2. Otroligt vackert med växterna och möblerna i växthuset. Växterna är tappra i kylan!
  I kväll gäller det! Undrar om tjejerna har vaknat ännu. Under har ju hänt förut, men jag tvivlar, sa pessimisten! :(

  SvaraRadera
 3. Som du förstår är växthuset min favoritplats under sommaren.
  Tyvärr så uteblev undret. Det börjar nog bli dags för en ny generation i damlandslaget nu. Ja, även i herrlandslaget förresten.

  SvaraRadera