Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 21 juni 2015

Midsommar på Getingstorp

Midsommaraftonen firade vi på bortaplan. Hela 4 km bort, hos Sara & Per i Nalavi. Då hade jag ingen kamera med mig så det blev inga foton, men massor av glada minnen ändå. Tack Sara och Per!

Vi hade övernattande gäster i vår gäststuga, Pers bror med familj. Jättetrevligt att träffa dom för första gången. Gladast var nog Nelson som fick träffa två hundälskande tjejer, Alma och Ester.

Midsommardagen bjöd på lite sol över
Getingstorp.
Men mest hotfulla moln.

Alma, Ester, D och Nelson i glasverandan.
Nelson är en riktig tjejtjusare.
                                                        
                                  Måltid i växthuset så klart.
Där det redan är dukat.

Snart kommer D med korgen.

Jag älskar när D kommer med korgen full av
godsake
r.

Klassisk  Midsommarmåltid. Örebro akvavit var en
nyhet för i år.

Nu vattnas det i munnen.

Jordgubbar och grädde med en Calvados till
blir pricken över i:et för mig.

D väljer bort Calvados till förmån för
vinho verde.


Vackra blommor och ett vakande öga har jag
över mig.

6 kommentarer:

 1. En bloggare går aldrig ut utan kamera, Steve;-) Skojar bara. Alltså, visst har jag alltid kameran med mig, men vissa grejer är faktiskt privata och dom vill man inte lägga upp på bloggen.
  Gårdagens väder var som hos dig, fast vi hade nog fler solglimtar. Även idag är det visserligen kallt men en och annan solstråle tränger sig genom molnen.

  Komplimang förresten till D, hon är väldigt snygg och sportig. Bra val där;-)

  Å matchen - ska skriva lite om den i kväll. Det var förnedring och utklassning. Hela turneringen var ju en total flopp. Ska nog kolla SVE-ENG U21 i kväll och zappa mellan den matchen och BRA-AUS. Hoppas Brasilien bjuder på lite teknik och finess. Det har jag saknat i nästan alla matcher så här långt. Å japp håller med dig. En ny satsning behövs i vårt landslag på alla fronter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Somligt är som sagt av privat karaktär. Dessutom vill jag inte lägga upp foton på personer som inte vet om det eller kanske inte ens vill vara med.
   Jag har vidarebefordrat din komplimang till D. Mitt bästa val i livet.
   För mig blir det U-21. Håller med dig om VM hittills varit något av en besvikelse, inte bara p g a Sveriges usla insats.

   Radera
 2. Svar: Du och jag kan uppenbarligen fotboll. Så är det bara!

  Kollade hela matchen U21 SVE-ITA och andra halvleken idag. Så himla synd att England gjorde ett mål så sent i matchen. Men tyckte att Sverige spelade bättre mot Italien faktiskt.

  Å du vad gäller stavfel. Hoppas du har överseende med mina. Är fruktansvärt petig med stav- och syftningsfel i tidningar och böcker (yrkesskada), men om jag kommenterar med mobilen orkar jag faktiskt inte rätta eventuella grodor. Så då får mina bloggläsare helt enkelt ha överseende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det surt med det sena målet. Sverige hade inget eget spel igår, mycket bättre mot Italien. Hur detta ska sluta, eter 0-0 i den andra matchen igår är omöjligt att sia om.
   Jag är en språkpolis, men har större fördragsamhet med stavfel ( tänker på alla med dyslexi ) än slarvigt språk, typ "på grund av vs tack vare", "sist vs senast" etc.

   Radera
 3. Det är så fint så fint hos er! Man ser att Nelson njuter i sällskapet :). Trevlig midsommar ni haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Nelson njuter alltid av sällskap som bryr sig om honom.

   Radera