Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 11 juni 2015

Trädgårdsomsorg

Vid den här tiden 2009 fanns vår trädgård bara som en ritning.
Att ha en stor trädgård ger enorma möjligheter, men det förpliktar oxå. Allt ska tas om hand på bästa sätt för att de många möjligheterna även ska kunna bli verklighet. När vi tittar tillbaka så känns det smått osannolikt att vår trädgård vid den här tiden 2009 bara fanns som en ritning och ett projekt.

I förrgår var det dags för den 3:e gräsklippningen för året. Har tidigare haft 14 dagar mellan klippningarna , men det intervallet behöver minskas m t p den enorma växtkraften. Den här gången följde D upp med röjsågen så att det blev finputsat även i "hörnen". Förutom detta så har D växthuset och alla sina drivbänkar och rabatter att sköta om. Bland mycket, mycket annat.

Du som ofta tittar in på min blogg får väl se upp så att du inte får en överdos av sommarbilder från "mitt hörn av världen". Jag kan dock inte lova någon avtrappning då dokumentation i bilder av vad som händer på vårt Getingstorp är en väsentlig del av mitt liv här. Eftersom jag lever hela vintersäsongen inomhus så må det väl vara mig förlåtet att jag under sommartid hemfaller åt dessa excesser.

Lite variation av ämnen kan du ändå vänta dig då D nu bl. a. håller på att förbereda poolen inför badsäsongen. Dessutom växer det så det knakar i D:s alla planteringar. För att inte tala om det rika utbud av måltider som kommer att bjudas i sommar.

Nästa gräsklippning, som jag lovar att inte göra ett särskilt inlägg om, blir redan om en vecka så att vi har finputsat till Midsommar och då till fullo kan njuta och avhålla oss från trädgårdsarbete.
Jag hoppas att oxå du njuter i "ditt hörn av världen".
Bländande fina gräsmattor....

oberoende av var jag fäster blicken.


Även från ovan.

D med röjsågen.

Nu har D gjort det ogräsfritt även i potatislandet

Nelson ligger och slappar och tittar på.

 Poolen är ännu inte igång, men snart så.

D finputsar längs gärsgårn.

Såväl D som röjsågen behöver en paus ibland.
Jag älskar våra maffiga björkar  vid 
jordkällaren.

En av årets nya rabatter har fått sig en uppfräschning.

Sigge följer som vanligt matte i hälarna  och 
checkar av vad som händer.


Självklart så  åker jag en sväng med klipparen 
och putsar till vägen ner till postlådan.8 kommentarer:

 1. Ingen fara att jag tycker det blir för mycket bilder på er trädgård, den är så fin att se på.
  HA en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Nu är jag ju barnsligt förtjust i sådana ritningar som du visar ett exempel på. Redan den gör ju att man måste älska stället. Läste länken och såg att ni alltså anlitade trädgårdsproffs för "layouten". Mycket smart!
  Men vilket jobb att hålla denna stora tomt så fin som den är. Får man fråga hur stor tomten är?! Jo, fråga får man väl. Om jag får ett svar återstår att se;-)
  Har men en så stor "trädgård" är det ju en förutsättning att man gillar trädgårdsarbete, annars skulle det nog inte funka. Men din D och du gillar ju lantlivet. Så ni kunde inte ha köpt ett bättre ställe tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att anlita professionell hjälp var ett riktigt lyckokast. Vissa lösningar hade vi aldrig hittat själva.
   Tomten är 4585 m².
   Du har så rätt, vi älskar lantlivet och vi får hela tiden så mycket tillbaka på våra insatser så vi kunde inte köpt ett bättre ställe.

   Radera
  2. Oh my God! Nästan fem tusen kvadratmeter. Otroligt att ni klarar sköta en sådan stor yta helt själva. Är väldigt impad!
   Nu åter till fotbollen - Tyskland-Norge;-)

   Radera
  3. Ja, det är rätt mycket "pyssel". Vi får vara glada så länge vi klarar att sköta allt själva.
   Med våra trädgårdskvällar, späckade med frisk lantluft, så blir det svårt för mig att hålla ögonen öppna hela matcherna. Det får bli som det blir. Jag kunde ju nu på morgonen konstatera att våra grannar i väst sköter sig bra. 1-1 mot Tyskland är starkt. Det var en läcker kvittering av Norge, en smekning in i klykan.

   Radera
 3. Har ni möjligen fler timmar på dygnet än vi andra? Ni håller det så fantastiskt fint. Det är ett otroligt jobb ni lägger på ert fina Getingstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra timmar är nog inte flera än andras, däremot satsar vi oerhört mycket på vårt Getingstorp. Jag tycker att ett sånt här ställe bara förtjänar extra omtanke och omsorg. Dessutom skriver jag om det hela tiden så det är klart att det kommer i fokus. Vi har just avslutat en underbar kväll med en växthusmåltid som kanske dyker upp i morgon eller senare. Ha de gott!

   Radera