Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 12 juni 2015

Poolsäsong

Nu när värmen kommit så närmar sig poolsäsongen. Igår började D med förberedelserna. Plåtarna var redan avtagna så nu lyftes  poolskyddet av innan det är dags för rengöring av poolen. Det sistnämnda innebär denna gång oxå att först tömma poolen, sedan städa/skrubba densamma för att sedan fylla den igen. Att äga pool är sannerligen inte bara att ligga på en madrass och vifta med tårna. En  avsevärd del förberedelser och underhåll ingår.

Poolsäsongen startar så smått.

Nya krukor och växter ska förgylla badmiljön.

Snyggt jobbat av D.

D har ofta flera järn i elden samtidigt. Att hänga tvätt ute
hör sommaren till. På av D designad torkställning förstås.

Spännande grillrätt på gång.

Halloumiburgare med tomatsalsa och korianderkräm.
En enkel och jättegod sommarrätt.
Till detta kall pärlande vinho verde.
Ett bra avslut på en härlig sommarkväll.

6 kommentarer:

 1. Det låter jobbigt - det där med poolen alltså! Men det är nog värt besväret skulle jag gissa! Å vackert är det också:-)
  Å middagen - mums! Korianderkräm mmmhhhhhh:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med en väl fungerande pool och en sommar som i fjol så är det värt det tycker D. Vår tidigare pool var bara arbete och inga bad, men D är nöjd nu sedan vi fixade ny pool. Korianderkräm var en mycket välsmakande nyhet så den dyker säkert upp igen.

   Radera
 2. Åsså var det god mat igen! Underbart! Och tänk så lyxigt med en pool så här i sommaren, det hade varit något det, och så vacker den är, er pool!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. God mat förhöjer alltid tillvaron. D är jättenöjd med vår nya pool som hon använde flitigt under fjolårets värmebölja. Jag hoppas på nåt liknande i år så att hon kan ta ett dopp mellan trädgårdspassen.

   Radera
  2. Svar: Eftersom du också sitter uppe och försöker hålla dig vaken utnyttjar jag pausen i matchen mellan Audtralien och Nigeria för att meddela att jag håller på att slockna redan nu...
   Imorgon får du därför göra ett fotbollsinlägg med en matchrapport... om du håller dig vaken alltså;-)

   Radera
  3. Nattmatch är inte min grej. Det är svårt att hålla ögonen helt öppna och jag har nickat till några gånger. Hittills en bra match av Sverige som tyvärr oxå bestulits på en straff..
   Där gick pipan för första 45, jag försöker hänga med i 2:a oxå. Klart godkänd insats av Sverige så här långt.

   Radera