Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 24 juli 2015

En levande trädgård"Du får vad du förtjänar, "what goes around comes around", "trägen vinner"," som man bäddar får man ligga". Många ordstäv passar i detta sammanhang. Vilket sammanhang undrar du förstås med en så kryptisk början. Jo, vad jag  skriver om är detta att vara med trädgård. 

Igår fortsatte D med att ta ner och ansa syrenhäcken som var med i mitt föregående inlägg och klippte sedan häckarna jämte poolen och den övre parkeringen. När man har trädgård så är det alltid ett antal återkommande sysslor som behöver göras. 

Sysslor som ofta kräver någon form av redskap/maskiner, som t ex röjsåg och häcksax. Eller för den delen åkgräsklippare. Förutom redskap så behövs engagemang, intresse, envetenhet och inte minst tid.

Prydligt blir det i alla fall och allt växer bättre när det får denna återkommande omvårdnad. På så sätt är trädgården både pålitlig och villkorslös. Det arbete du lägger ner får du med råge tillbaka. Samma förhållande gäller det arbete du inte lägger ner. Vill du ha en levande trädgård så finns inga genvägar.
D gallrar och tar ner syrenhäcken nästintill
i nivå med grinden.


Häcken i all ära, nu väntar vi bara på badbart väder oxå.
                             
Prydligt vid den övre parkeringen.
Tegelmuren ersatte i fjol den häck som tidigare
avgränsade grusgården.

Tegelmuren som är både vackrare och mindre
underhållskrävande.


4 kommentarer:

 1. Japp, å man får vad man betalar för! Och ni får verkligen ett fantastiskt resultat av all tid ni lägger ned på er trädgård.
  Som du säger - att bosätta sig på ett så stort torp innebär ju att man är väl medveten om allt vad det innebär. Man måste ha intresse, kunskap, tid och en massa kärlek för att "hålla efter". Å det har ni båda två. Gården är ju er hobby!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Du sammanfattar det så bra.

   Radera
 2. Ni har det så fint i er trädgård! Och jag är så glad att du delar med dej till oss!
  Så fint!
  Ha en trevlig weekend!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag delar så gärna med mig.
   En trevlig weekend till dig oxå!

   Radera