Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 23 juli 2015

Nytt projekt på gång

Sedan vi flyttade hit till Getingstorp 2008 så har vi genomfört många projekt. Det har varit små, medelstora, stora och ett antal extra stora projekt. 

Vartefter tiden gått så borde  sannolikheten för nya projekt vara liten. Så är det förstås, men ändå inte riktigt när D är med i bilden. Hon har alltid en ny ide på lager. 

När jag för nån vecka sedan skulle klippa gräset så bad D mig titta efter någon plats på tomten som skulle kunna härbärgera en ny miljö där det bl. a. ska rymmas en rabatt för nya perenner hon införskaffat. 

För att jag skulle se tomten med lite "nya ögon" så började jag klippa där jag normalt slutar klippa. Och visst såg jag en massa "nytt". Mitt förslag blev att den här "nyheten" kunde placeras nere i hörnet av syrenhäcken. 

Föga anade jag att det skulle bli så stort som det nu ser ut att bli. Skälet till detta är att syrenhäcken i just den aktuella delen invaderats av en massa oönskad växtlighet, bl. a. lönn och rönn. D tog därför igår fram röjsågen och skred till verket. Resultatet när hon gallrat färdigt i syrenhäcken ser du på bilderna här nedan. 

Som så ofta så har nu projektet växt och kommer att bli nåt mycket mera än en perennrabatt.  Vad det nu slutgiltigt blir vet jag inte så därför ska jag inte gå händelserna i förväg och sia om vad som kommer att finnas där nere nästa sommar. D har överraskat mig förr så jag ger mig till tåls. Spännande tycker jag.

Nej, där är inget nytt på gång, bara nyklippt.

Men, där nere i syrenhäcken händer nåt.

 En del av syrenhäcken är borta och stenmuren framtagen.

Nere i det hörnet kommer det att bli nåt nytt
och spännande.


Varför just här? Jo, bl. a. för att vi här bjuds
det sista av kvällssolen.


6 kommentarer:

 1. Det blir spännande att se vad det skall bli där. Här är en till som brukar ha en massa ideer men här finns ingenstans att gräva mera.
  Men jag skall gräva bort 3-4 rabatter och sätta nytt för det blev inte som jag tänkt mig.
  Önskade att jag lika mycket plats som ni. Heja D!
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara tufft när idéerna finns men marken tagit slut. Jag misstänker att du hittar"lösningar " även på dessa dilemman. Värre ändå vore att ha massor av mark men inga idéer. Ha de gott!

   Radera
 2. Nu fick jag faktiskt googla perenner för att se hur dom ser ut. Blev inte klokare kan jag säga. Det verkar finnas hur många olika sorter som helst...
  Dessutom tycker jag att den stenmuren bredvid häcken är riktigt vacker, den bryter av liksom. Ska perennerna sitter på eller framför stenarna?
  Sorry, är alfaltbonde...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perenner finns det många olika av. Det är fleråriga växter som vissnar ner när säsongen är över och sedan återkommer nästa år. Hur de slutgiltigt placeras ska jag låta vara osagt då denna kunskap ligger dold i D:s idébank. På stenmuren tror jag dock inte att de ska vara.
   Inget fel med att vara asfaltsbonde, det torde finnas mycket som du kan som jag inte har en susning om. Det behövs bönder av alla sorter.

   Radera
 3. Hej Steve! Åh, vad roligt att vara tillbaka i bloggläsandet igen. Ser att ni jobbar på och njuter trots den mindre bra sommaren. Vacker stenmur och det kommer att bli fint med nya perenner på er redan vackra tomt. Jag läser vidare hos dig nu och får nya uppslag.

  PS. som jag troligen nämnt finns jag numera på www.kattasbetraktelser.se dvs på Wordpress då jag lämnat Blogger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har noterat din bortavaro.Jag har oxå noterat din bloggflytt.

   Radera