Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 juli 2015

Regn, rusk, trav och film

Gårdagen som började så bra med nyplockade hallon till frukostyoghurten blev sedan en av dessa dagar denna sommar. Grått, regn och blåst. Riktigt trist m a o. Precis som idag för övrigt.
Lönnen vid den nedre parkeringen blåste sönder i natt.

 Bra att den inte blåste åt andra hållet och skadade elbilen.
Något annat som var sig likt igår var förstås att tippa och titta på V75 och hoppas att den skulle sitta. Det började bra även denna gång. Fyra rätt efter 4 lopp och tre fällda favoriter. Men sedan började det att hacka. Jag åkte dit i 5:e och 7:e loppet så det stannade vid 5 rätt även denna gång. Men, sooner or later...

Sedan blev det filmkväll. Filmen vi tittade på heter "Big eyes", en verklighetsbaserad historia som tilldrog sig i konstens värld.
En bra film med verklighetsbakgrund.

Vad är konst? Vem bestämmer vad som är konst? var några av frågorna som ställdes. Jag kände  igen mig i situationer i jobbet när jag föreslagit en förändring som sågats  för att i nästa skede återkomma från den som sågade, men då i dennes namn. Det har väl  även hänt dig någon gång kan jag anta .

10 kommentarer:

 1. Det måste ha blåst rejält hos er, mera än här iaf. Synd om rönnträdet. Rönn är ju vackra att titta på under hösten.

  Så nära men ändå så lång borta skulle man kunna säga om dina V75 äventyr...

  Tjejen med de stora ögonen ser ut som en Manga inspirerad figur. Å vad som är konst - ja, det ligger ju i betraktarens ögon om man säger så. Tänk på Andy Warhol. Han sa väl nå't i stilen med - när jag säger att det är konst så är det konst.

  Å visst har man varit med om att chefer har stulit en "drängs" idéer. Själv har jag aldrig råkat ut för det (troligen för att jag inte hade några idéer;-) ). Men jag minns när det hände på mitt förra jobb, då en mellanchef presenterade en toppen lösning som en av redaktörerna hade kommit på. Då höjde både en kollega och jag rösten samtidigt och rättade till vemm som ursprungligen hade kommit med förslaget. Inför 60 personer. Liiiiite pinsamt för mellanchefen. Det satt riktigt bra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en lönn, som är minst lika vackra som en rönn. I dungen nedanför parkeringen så har jag rönnar att titta på när dom "visar upp sig" så dom behöver jag inte sakna.
   Andy Warhols konst ja. Han massproducerade ju precis som i den här filmen.
   Starkt att säga ifrån inför 60 personer. Inte många vågar det. Att du inte haft ideer tror jag inte en sekund på.

   Radera
 2. Trädet blåste sönder. Ja, blåser gör det och urtrist är vädret och faktiskt, det känns svinkallt, men är det juli och termometern ligger strax över 10 grader så ställer nog kroppen in sig så att den fryser och känner sig trött och ruggig.
  Nja, jag vet inte om jag blivit överkörd så där, men däremot fick jag anmärkning en gång för att jag handlade flest ärenden men inte hade någon övertid. Då förstod jag inte vad som pågick, men senare har jag ju förstått att det var någon mellanchef som ville ha fler "under" sig för att få ett bättre förhandlingsläge för sig själv......men jag trodde på den tiden inte att folk var så beräknande. Det tog lång tid innan jag vaknade upp.
  Nu har jag somnat igen.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du vaknat upp en gång så kan det vara ok att somna igen. Du är i a f en erfarenhet rikare och förhoppningsvis lite klokare. Vädret, det får vi nog fortsatt leva med.

   Radera
 3. Här får man också "hålla i hatten" för Herr Blåst har riktigt bråttom idag!
  Visst har man hört sin egen idé presenteras av någon annan, men då har det blivit liv i luckan. Typ: Men så trevligt att du tar upp min idé. Kul att du gillade den..;)

  SvaraRadera
 4. Herr Blåst har dragit sig tillbaka nu och jag hoppas att han stannar där..
  Det där med att bli snuvad på sin idé är tråkigt, men oxå avslöjande.

  SvaraRadera
 5. Oj, oväder på gång. Bra att se det postiva i det hela. Lönnen blåste iallafall ner åt "rätt" håll. Samma sak med spel. Nästa gång blir det iallafall min tur eller hur ;-) Om inte annat ger det lite spänning i tillvaron och något att hoppas på. Själv spelar jag inte alls annat än mig själv vilket ibland sätter krokben i tillvaron ;-) Trisslotter får jag visserligen ofta av maken då han varit i Sverige. En hel liten hög och då blir det alltid en och annan krona till glädje för mig men kanske främst för lotteribolaget som på så sätt lockar till att köpa ännu fler lotter.

  Tack för filmtipset du delar med dig av !! Verkar vara en intressant och ändå lättsam story... Nu gjorde jag misstaget att klicka på länken till filmen efter att jag börjat skriva och vad händer då ?? Min kommentar var naturligtvis borta när jag kom tillbaka hit men eftersom jag lärt mig av mina misstag kopierade jag min text till ett Word dokument så jag inte skulle behöva fösöka minnas vad jag skrivit men det hade å andra sidan kanske inte varit någon större förlust ;-)

  Inte kul att bli sågad av någon som sen istället tar över det hela men idén var ju trots allt från början din. Något att ta tillvara på för självkänslan och låta den andre få glänsa ifred ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att låta vädret ta över ens tillvaro tror jag är förödande.
   Spel är kul, men självklart alltid inom rimliga gränser. Jag tycker att det är alltför många lockrop i f f a dagens olika spel på internet.
   Det här med att inte avsluta en kommentar brukar ställa till det.
   Alltid intressant när man "känner igen sig" i en film.

   Radera
 6. Just den filmen har jag försökt se flera gånger, nu blir det av snart efter jag läst ditt inlägg. Ja, det om egna idéer och om de som tar äran... något man kan känna igen, på olika sätt och inom olika områden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du gillar vad du ser.

   Radera