Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 27 juli 2015

Konsten att njuta av regn och rusk

En för denna sommar typiskt grå, blåsig och regnrik dag försöker vi på bästa sätt förtränga. Ett utmärkt sätt att göra detta är att mellan skurarna ta sig ut i växthuset där D serverar en grekisk sallad med vederbörliga tillbehör. Så skedde igår.

Väl på plats i växthuset så har vi fördragsamhet med regnet när det slår mot taket och det myckna regnandet kan t o m bli en mysfaktor. När vi avnjutit måltiden så kan vi sitta kvar i timmar och bara vara. Såna dagar är bra att sätta in på minnesbanken och plocka fram i vintermörkret.

Jag älskar när D kommer med en tallrik i varje hand och
korgen på armen. Då vankas det godsaker.

D dukar till söndagmiddag i växthuset.

 Mycket på bordet kommer från egen trädgård,
bl. a. 5 olika sorters sallad, gurka och basilika.

Därtill hembakt bröd och hemgjord tzatziki.
De egna tomaterna väntar vi ännu på.

12 kommentarer:

 1. Vad gör det om det är oväder när man har förmågan att ta tillvara på tillvaron ändå, precis som ni verkar göra på Getingstorp. Att sitta kvar i timmar och bara vara är en konst få förunnat. Härliga bilder och D verkar veta hur hon ska få dagarna att flyta på i en stämningsfull atmosfär. Låt det regna och blåsa, det kan ju faktiskt, som du skriver, också vara riktigt mysigt. Så länge man tänker i en positiv anda kan vädret göra detsamma. Ha en skön fortsatt vecka !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ändå ha lärt sig något genom åren. Det är ändå en konst att kunna njuta, inte minst i ruskväder. Jag publicerade oxå din andra kommentar, men den vill inte visa sig. Sånt händer. En fortsatt skön vecka till er på Malta oxå!

   Radera
 2. Visst är det aningen romantiskt med regn som smattrar på tak. Ingen tvekan om det. Gillar t o m att somna till regn. Det är mysigt. Fast helst inte varje dag/natt...

  Å grekisk sallad med en Retsina och en avec i form av en Ouzo - japp, inte alls fel:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, helt rätt vill jag påstå.

   Radera
 3. Lade in båda bilderna igen för att inte skapa förvirring. Mest förvirrad är jag själv som suttit hela dagen för att få ihop ett ynka inlägg ;-) Ska kanske ta en paus...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir inte alltid bättre bara för att man lägger ner mera tid, så en paus då och då är på sin plats.

   Radera
 4. Så bra det är med växthus, och i synnerhet när sommaren är grå och regnig som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är räddningen en sommar som denna.

   Radera
  2. Det är inte svårt att njuta även i dåligt väder, när man ser och förstår att ni tar tillvara på livets goda! Vi svenskar fokuserar för mycket på vädret inklusive mig själv!

   Radera
  3. Vi omges ju ständigt av väder så det kan vara svårt att vara opåverkad av vädrets nycker, men eftersom jag inte kan göra nåt åt det så försöker jag göra vädret till en "medspelare".

   Radera
 5. Sådana här somrar gäller det verkligen att försöka ta tillvara mysfaktorer ur alla slags väder - inte minst regn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man lärt sig mysa i regnväder så kan även en "sommar" som denna kallas för sommar.

   Radera