Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 15 juli 2015

Självförsörjande

Även om vädret nästan dagligen spelar oss nåt spratt så är det en ljuvlig tid just nu. Den första potatisen är upptagen och avsmakad. Det mesta som hamnar på tallriken framledes kommer nu från egna odlingar.  Olika sorters sallader, gurkor, bönor, kryddor, you name it. Dock väntar vi ännu på de första tomaterna. Allt garanterat giftfritt och utan konstiga tillsatser. För att inte tala om smaken. Den är väsensskild från allt som kan köpas i butik.

En lite gråmulen morgon idag, men ändå prunkande
växtlighet i och runt växthuset.

 Det börjar bli lite trångt där inne, men plats för en måltid
finns alltid. Igår kväll blev det en sallad med
bara grödor från trädgården

När det är dags att gå in för kvällen springer
Sigge före och sitter på trappan och väntar.

10 kommentarer:

 1. Underbart med egenodlade grönsaker! Förstår att smaken är en helt annan! Och inte behöver man oroa sig för besprutning och annat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både gott och tryggt. Perfekt.

   Radera
 2. Javisst, är det något speciellt med hemmaodlat. En härlig känsla!

  SvaraRadera
 3. Visst är det en otrolig skillnad mellan egenodlad mat och den man köper på ICA! Dessutom är ni ju nästan "självförsörjande" hela året. Njut!
  Å Sigge skulle kunna bara brorsa till katten Gustaf. Han är så otroligt lik honom både vad gäller ansiktsuttrycket och kroppshyddan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi njuter och har det bra. Har nyss kommit in efter en skön kväll i växthuset.
   Sigge och Gustaf är ju av samma ras så det är klart att de är lika.

   Radera
 4. Det är verkligen skillnad mellan egen odlat och köpt. Tycker det är också en underbar känsla att äta det man själv odlat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveklöst en underbar känsla.

   Radera
 5. Jag är hela tiden full av beundran för era fantastiska odlingar och allt egenodlat. Jag skulle så gärna vilja, men jag vet vilka enormt ogröna fingrar jag har (plus att orken inte riktigt finns!), så jag får nöja mig med att läsa om era härliga måltider och försöka hålla mig till ekovaror i affären, vilka förhoppningsvis innehåller mindre giftiga substanser i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gör vad man orkar och vill och stor trädgård och golf är ingen perfekt kombination. Båda kräver sin tid.
   Om man dessutom pendlar mellan Singapore och Värmland så blir det än knepigare.
   Du är så välkommen att följa våra måltider här på bloggen.
   Att köpa ekovaror, och lokalproducerat, är utmärkta sätt att dra sitt strå till stacken för för att medverka till, både för människan och miljön, nyttigare livsmedel.

   Radera