Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 13 juli 2015

UtefrukostpremiärGång på gång blir jag påmind om den märkliga sommar vi hittills haft. Så även igår då vi åt frukost ute för första gången i år. Första utefrukosten den 12 juli, då är det nåt som inte stämmer. Men det förtar inte den underbara känslan att denna tidiga morgon sitta där ute, njuta av frukosten, smekas av morgonsolen och bara lyssna till tystnaden.
En morgon som gjord för frukost
ute i det fria

Där på uteplatsen vid glasverandan.

D har serverat frukosten.

Välkommen till bords.

Härlig utsikt.


Elmoppen parkerar jag bredvid min plats och
på den parkerar  Sigge.

12 kommentarer:

 1. Utefrukost är LYX, för jag har faktiskt ätit min frukost på balkongen hela fem gånger i år. Rekord - skulle inte tro det. Fast ju, sällan ätit färre gånger ute. Åsså ser jag ditt löskokta (?) ägg. Åt mitt första på flera år igår i Tibbling, du vet den limegröna äggkoppan som jag la upp på bloggen. Så himla gott:-)
  Å grattis förresten till den klarblå himmel. Här är fortfarande bara grått. Suck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det LYX med utefrukost. Ägget är precis så där så att 1 mm av gulan har stelnat, det kan man väl kalla löskokt, Jag har dock inte namngivit äggkopparna.
   Även här är det grått idag, men jag lever länge på gårdagen som du får läsa om i morgon.

   Radera
 2. Vilken härlig uteplats !! Ja, nog ser det helt underbart ut med frukost där ute omgiven av grönskan och för en kort sekund (minut) längtar jag hem till vackra Sverige :-) Men... sen är det ju det där med vädret. Den där första frukosten ute borde ha kunnat ske liiite tidigare. Vill inte förta nöjet genom att nämna vädrets makter som styr och ställer så det stryker jag ;-)
  När jag var i Stockholm sist kände jag att OM jag flyttar hem igen så blir det inte tillbaka till storstan trots att jag bott där i 40 år. Kände mig inte alls hemma runt Sergels Torg och Centralen och att åka tunnelbana var en ren plåga ;-) Nä, landet är rena idyllen och att skotta snö får man väl ta med en klackspark ;-) Bara inte vintern vore så lång...
  Kan man möjligen få se Sigge framifrån också ;-)
  P.s Misstänkte nog att D stod för darling. Hon ser ut att vara en hejare på att fixa frukost också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen åter!
   Visst borde premiären varit liiite tidigare.
   Vi bytte storstan mot landet sent i livet, 2008. Det bästa val vi gjort. Snöskottningen löser sig alltid. Vi har en granne med traktor och full snöröjningsutrustning som vi anlitar för plogning. Dessutom har vi en förstklassig snöslunga som D framför med ackuratess. Efter 3 år bytte vi bil till Jeep så nu klarar vi alla ev. hinder.
   I morgon får du se både Sigge och Nelson på bild.
   D är en hejare på allt.

   Radera
 3. Ser underbart ut med utefrukost!
  Javisst är det en märklig sommar vi har. Utefrukost har det inte blivit någon i år däremot försöker vi äta frukost i växthuset så ofta det bara går.
  Hoppas Ni får fler trevliga utefrukostar på uteplatsen !
  ha det så gott !/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att vi båda får uppleva många flera ute- och växthusmåltider.
   Ha de gott!

   Radera
 4. Ser härligt ut!
  Ja sommaren är riktig seg i år, om den ens kommer. Fast sommaren har ju kommit enligt almanackan, men värmen efterfrågas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte mycket vi kan göra så vi får väl hålla till godo med den sommar som bjuds.

   Radera
 5. Det ser härligt ut med frukost i solen. Hoppas ni får njuta av flera sådana frukostar i en snar framtid!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag oxå för det mesta av sommaren återstår väl ändå.

   Radera
 6. Du ska se att det hinner bli många fler - än är det mycket kvar av det som har möjlighet att bli en bra sommar! Tummar hålles för detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen åter efter golfturnén och Tack för hållna tummar!

   Radera