Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 6 augusti 2015

"An honest liar"


Bildresultat för magic
Går allt att förklara?

Ibland ramlar jag över TV-program om fascinerande personer. Personer som jag tycker att jag borde känt till tidigare. Så hände t ex i förrgår kväll då jag av en slump tittade på K-special i SVT2 som handlade om den nu 86-årige magikern och f d utbrytarkungen James Randi. En magiker som ägnat mycken tid åt att avslöja andra magiker och allehanda bluffmakare. Han gav bl. a. skedböjaren Uri Geller stora problem.

Han utlovade redan 1964 en miljon dollar till den som kan utföra en övernaturlig handling som han inte kan förklara. Ingen har  hittills lyckats med detta.

Så här i Prideparadens kölvatten så kan nämnas att James Randi vid 81 års ålder kom ut som gay.

Det var en intressant dokumentär om en fascinerande människa.

6 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om honom...
  Men jag är verkligen glad att du har hittat ett tv program som du gillade. Själv tittar jag sällan på tv (undantag fotboll, Sportspegeln m m) och den här sommaren har jag förstått varför. Utbudet är ju uruselt. Det enda jag tittat på är "Ett fall för Vera" och "Banks". Typiskt jag - engelska deckare... Men jag har uppenbarligen missat ett bra program...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarutbudet är uruselt vilket inte är bra i kombination med uruselt väder. Lite sport går alltid att få sig till livs och så får man hoppas att man "snubblar" över nåt sevärt ibland.

   Radera
 2. Jag ramlade in i det programmet och blev kvar! Jag tittar sällan på TV, men detta var intressant och vem minns inte Uri Geller?? Det är roligt med människor av James Randis sort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du oxå ramlade in och blev kvar.

   Radera
 3. Inget namn som ringde i någon klocka hos mig, men visst finns det många fascinerande människor lite överallt och det här lät ju helt klart som en av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det förstås och man kan ju inte ha koll på dem alla.

   Radera