Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 26 augusti 2015

Hej då Sommar!

Bildresultat för årstider
Dom kommer och går,


Ja, så kändes det igår vid 17.30-tiden då väderleken totalförändrades på ett ögonblick. Från blå himmel och sol till genomgrått, ösregn och blåst. 

Med denna vädermässiga förändring till det sämre så vände oxå min förkylning till det sämre igen så nu är jag på återbesök i host- och snörvelriket. Ett tillstånd som rimmar väldigt dåligt med mina planerade trädgårdsinsatser för dagen. 

Dessa kanske får anstå till fredag då prognosen härnäst lovar drägligt trädgårdsarbetesväder med uppehåll, sol och svindlande 13 -15,0°. Det är nog ändå så att Sommaren lämnar oss nu. Lika överraskande och oväntat som alltid trots att jag vet att det står september i almanackan nästa vecka.


Nyss var himlen blå. Jag får ha tankarna 
inne i växthuset så känns det bättre.

Synd att allt blir blött när trädgårdsarbetet står där 
och väntar på att bli utfört.
Hoppas att gräsmattorna torkar snabbt.

D å kanske jag i a f  kan klippa på framsidan idag.

För nån minut sedan bländades jag av solen genom fönstret.

12 kommentarer:

 1. Sommaren i Sverige blev inte så lång... även om det ibland kan vata fint i september också! Vi har fortfarande varmt på dagarna men det har börjat bli svalt på kvällar och nätter vilket är ganska skönt!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår om ni tycker att det är skönt med lite svalare kvällar och nätter m t p den oerhörda värme ni fått uppleva under er resa. Jag ser att det fortfarande är 30-35° där ni befinner er.

  SvaraRadera
 3. Ja, vi får kanske vara glada att vi fick ett par extra sommarveckor sådär inpå höstkanten. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi får nog vara glada för det väder vi får, oavsett vilket. Att gå och tjura blir rätt tråkigt.

   Radera
 4. Nej, vilken otur att det vände så snabbt !! Samma här, har svårt att tro att det är dags att vända blad i almanackan om mindre än en vecka men här är det inte lika påtagligt. Solen går ner strax före åtta, värmen finns kvar och om en stund ska jag iväg och simma efter en dags stillasittande framför datorn. Fortfarande 28 grader i medelhavet. Nästan så jag måste nypa mig i armen för att förstå hur bra jag egentligen har det i min vardag vilket jag alltför ofta har lätt att glömma bort. Skäms vid bara tanken och tänker om...

  Hoppas innerligt och håller mina tummar för att det torkar upp inom någon dag så du kan utföra ditt planerade trädgårdsjobb med klipparen. Nog kommer den blå himlen att synas snart igen och solens strålar skina genom fönstret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "om en stund ska jag iväg och simma efter en dags stillasittande framför datorn. Fortfarande 28 grader i medelhavet." Oj, så läckert det låter även om jag nästan glömt hur det var att "kasta sig i plurret" då jag inte kunnat bada de senaste 14 åren. Tack och lov har jag mycket annat i vardagen att glädjas åt. Sånt som jag får se till att inte glömma bort.
   Upplösningen på gräsklippningslängtan kan du läsa senare idag.

   Radera
 5. Sakta i backarna- än är sommaren inte helt slut! Vi ska på rockfestival till helgen, så hösten får faktiskt vänta! :) Synd att din förkylning inte gav med sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha det så trevligt på rockfestivalen. Jag övervann förkylningen till slut.

   Radera
 6. ...undrar just vart min kommentar tog vägen :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag inte slarvat bort nån kommentar.

   Radera
 7. Ja, egentligen har vi haft två sommarveckor i år. Suck säger jag bara. Igår kväll kom det en skur, men idag var det faktiskt riktigt varmt och skönt igen. Men jag hade ju ändå vant mig vid en klarblå himmel under två veckor. Suck igen!

  Men jag ska nog inte klaga - har iaf klarat mig från förkylning. Nu hoppas jag att du repar dig så att du kan göra din efterlängtade gräsklippning på fredag.

  Skulle inte du gärna vilja byta med Helena och Peter??!!! Jag skulle inte tveka en sekund för att vara ärlig.

  Får väl nöja med surströmmingspartaj imorgon kväll i stället. Å SMHI har ju annonserat att det ska regna då. Men det struntar jag totalt i;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det kan bli, nu när du äntligen vant dig.
   Urk! för förkylning vid den här tiden. Ja, vid vilken tid som helst förresten.
   Som du vet byter jag inte bort Getingstorp mot något annat. Jag är däremot tacksam att jag får vara Freedoms "medresenär" och det okända Albanien skulle jag tveklöst besökt.Hade jag varit i 2000-form så hade jag nog redan haft resa bokad.
   Ha det så trevligt på surströmmingskalaset!

   Radera