Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 augusti 2015

Unik utflykt

Det är inte ofta jag lämnar Getingstorp.  Igår var ett av dessa sällsynta tillfällen. Extra unikt blev det då och  jag kunde åka med var sitt fordon. Jag med min elmoppe och D med sin cykel som hon inte använt på många år. Det var möjligt då vi var bjudna till Sara och Per som bor i Nalavi, 3,5 km bort. Det blev en trevlig utflykt som började i strålande sol och slutade med en hemfärd i mörka sommarkvällen. Däremellan en jättemysig grillkväll tillsammans. Tack Sara och Per!

Härliga vyer mötte vi på vår väg.
 
Jag har svårt att hålla D:s tempo.

D susar fram där borta i kurvan.

Här har jag fått syn på nåt intressant.

D har stannat och väntat in mig.

Är man på landet så möter man förstås kossor ibland.

Snart framme.

Framme hos Sara och Per.

D:s cykel gick som ett spjut trots många år i malpåse.

D, Sara och Per.

Vi bjöds på läcker grillmåltid helt i vår smak.


Dessutom nybakat till kaffet.


Augustimånen skapar extra stämning.


Här finns ingen gatubelysning.
Hemma på Getingstorp igen.

10 kommentarer:

 1. Måste vara en underbar känsla att kunna åka iväg som ni gjorde och vilken himla tur med vädret !! Verkligen vackra vyer utmed den smala landsvägen. Nu vet ju inte jag så mycket och har ju inte med saken att göra, men om du kan ta dig fram på din elmoppe och D kan cykla ställer jag mig frågan varför utflykterna i det vackar landskapet ni bor i inte sker oftare ? Nåja, hon är väldigt vacker din D och det är alltid roligt när även bloggaren får ett ansikte vilket inte alls har med föregående spontanta frågetecken att göra ;-)
  Ser trevligt ut hos Sara och Per och maten så läcker !! Var det inte lite läskigt att ta sig hem igen efter att mörkret fallit. Förmodar att ni hade starka lysen på era fordon. Måste kännas väldigt skönt att komma hem till Getingstorp igen efter utflykten som säkert gav fina minnen att plocka fram när det blåser runt knuten och regnet piskar mot rutorna. Önskar dig en fin kommande vecka från Malta !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en härlig känsla att vi kan ge oss iväg så här på två ibland. Förstår din undran, men när vi i familjen träffas så har Getingstorp blivit den naturliga samlingspunkten, mycket beroende på att allt blir mycket lättare för mig om vi kan ses här hemma. Tidigare år gjorde vi flera sommarutflykter, ofta med elbilen och barnbarnen, men med tiden har min förmåga till "utsvävningar" avtagit allt mera så därför blir det att vi mestadels förlustar oss här på Getingstorp.
   Ja, visst är hon en snygging min D.
   Våra fordon är välutrustade med belysning vilket oxå behövdes vid hemfärden, men visst kändes det lite läskigt. Kallt var det dessutom, så fleecetröjan kom väl till pass. Önskar dig en fin början på september!

   Radera
 2. Är riktigt impad måste jag säga! Alltså av att din elmoppe klarade av 3,5 km. Fick du ladda upp moppen inför hemfärden?
  Åsså kan jag inte låta bli att le - jag menar ni kunde ju dricka alkohol båda två - ingen risk för att åka fast med en cykel och en elmoppe. Smart! Ja inte tror jag att polisen håller till på landet, men ändå.

  Suveräna bilder förresten och maten = mums:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade laddat fullt innan avfärd och då har jag gott och väl kräm för 3,5 km t o r.
   Kombinationen alkohol och trafik är aldrig smart, men visst slank det ner lite god dryck till den goda måltiden.
   Kul att du gillar bilderna.

   Radera
 3. En riktigt trevlig utflykt! Så härligt att kunna åka i eget fordon när det vankas trevligheter hos grannar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ett mysigt litet äventyr för D och mig.

   Radera
 4. Åh vad roligt att få följa med i dina trakter. Kul att ni tog era resp. fordon till festen. Jag kan täka mig att det var mer secvärt på färden dit än hem då mörkret tagit grepp om oss nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en speciell upplevelse att kunna "cykla iväg" tillsammans.
   Som väl är så har vi bra belysning på fordonen. Det behövdes för att tränga igenom augustimörkret.

   Radera
 5. Trevlig utflykt på alla sätt verkar det som! Ni reste nog faktiskt längre än vi igår. Vi flyttade oss inte en meter från campingen, och inte många meter från husbilen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem kunde tro det? Att jag en dag skulle resa längre än er.

   Radera