Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 29 augusti 2015

Guldkorn eller godis

Kärt barn har många namn. Guldkorn eller godis  kallar jag allt som på något sätt är sprunget ur vår trädgård. Här nedan ser du några exempel från gårdagen.

Det är en speciell känsla att veta att det som står på bordet är odlat och förädlat av oss själva. Ja, av D för att vara exakt.
Bondbönor är nya för i år i vår trädgård.

D:s plommonmarmelad passar förträffligt till goda ostar.

Etiketterna på plats.

Den här gruppen har stått sig i två veckor,
men så sköter D sina växter väl oxå.

Igår bjöd D på fisk- och skaldjurssoppa med
vitlöksbröd. Självklart kommer några
ingredienser från trädgården.
Purjolök och vitlök t ex.

9 kommentarer:

  1. Vilka mängder ni har skördat respektive förädlat! Vad gör man med så många bönor? Fryser ni in dom? Man kan ju inte äta Minestrone soppa resten av livet eller... Detsamma gäller marmeladen!

    Å den där fisksoppan - mums!

    Förstår att det är en speciell känsla att odla grönsaker som inte är besprutade. Inte bara det, smaken är ju helt annorlunda = godare än de inköpta varianterna.

    SvaraRadera
  2. Det är alltid trevligt med välfyllda vinterförråd. Jag är väl inte den rätte att svara på vad som görs med alla bönor, men D hittar alltid på nåt. Soppor och sallader finns ju i många alternativ.
    Fisksoppan var Mums!
    Helt rätt. Inga tillsatser och en helt annan och godare smak

    SvaraRadera
  3. Va gott allt såg ut :)
    Blir ju en helt annan smak av det man odlar själv.

    SvaraRadera
  4. Oj, vad mycket godsaker i olika form och smak !! Bondbönor och plommonmarmelad så det räcker för hela vintern. Ser verkligen ut att vara ordning och reda på torpet hos er och den där fisksoppan skulle jag inte ha något emot. Alltid så vackert dukat också med fint porslin. Små detaljer som dessa sätter lite extra guldkant på tillvaron.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det "ordning och reda på torpet."
      Detaljer i vardagen är viktiga. Måltider ska inte bara vara goda att äta, de ska oxå vara vackra att titta på.

      Radera
  5. Hwemmagjord plommonmarmelad inte dåligt att fylla vinterförrådet med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är härligt att ha läckerheter att plocka fram ur vinterförrådet.
      Ett paket från Norrland ligger på Posten och väntar på mig. Blir nog en högtidsdag till helgen. Hoppas på bra väder så att jag kan äta delikatessen i växthuset.

      Radera
    2. Det är härligt att ha läckerheter att plocka fram ur vinterförrådet.
      Ett paket från Norrland ligger på Posten och väntar på mig. Blir nog en högtidsdag till helgen. Hoppas på bra väder så att jag kan äta delikatessen i växthuset.

      Radera