Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 september 2015

Septembertisdag

Ännu en septembermorgon som framkallar glädje. Lätt att förstå när du ser de nyss tagna bilderna här nedan.
Här finns mycket kvar att skörda.

Förhoppningsvis blir det ytterligare någon
måltid i växthuset innan säsongen är öve
r.Helt ok, eller hur?

12 kommentarer:

 1. Visst är det härligt! Inte alls höstigt dessa soliga sköna dagar. I alla fall om man inte känner efter hur kallt det är på morgonen och att det blir kyligt rätt tidigt på kvällen då förstås. Men massor av tid att njuta kvar!

  SvaraRadera
 2. Den här veckan är som klippt och skuren för trädgårdsomvårdnad och man behöver ju inte vare sig starta tidigt eller sluta sent.

  SvaraRadera
 3. Helt okej! Mera än så till och med! Jag njuter här med kan jag säga, trots att jag inte har nå't att skörda.

  Å om jag vore dig/er skulle jag passa på med en middag i växthuset ikväll (med fleecejackan på;-). Perfekt uppladdning inför matchen mot Österrike tycker jag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att vi kan njuta på var vårt håll.
   Det blir nog ingen växthusmiddag i kväll då D har en späckad arbetsdag i trädgården idag, just nu kör hon röjsågen med klinga och snyggar till runt tomten och längs vägen.
   Sverige - Österrike 3 - 1.

   Radera
  2. Du var nära - fast tvärtom. I vårt tips på jobbet hade du fått noll poäng om man säger så;-)
   Nej, fy f**************************************n. På hemmaplan dessutom. Utklassning. Man skäms ju. Med det spelet har vi ingenting i EM att göra. Men kanske slipper vi ytterligare en förnedring. Montenegro ligger ju bara en poäng efter Sverige, så dom kan ju faktiskt greja playoffplatsen.

   Godkänd i kvällens match: Isaksson, Forsberg. Nej, Zlatan får inte godkänd av mig, trots tröstmålet. Å Hamrén har jag ela strypa sedan han började som förbundskaptem så....

   Radera
  3. Såg du intervjun med Hamrén efter machen? Har karln sett samma match om vi eller?????!!!! Herregud hoppas att han är ett minne blott snart. Tjejen som intervjuade var ju "vettskrämd" för honom med sina töntiga och "diplomatiska" frågor. Å Hasse Backe slingrade sig så lagom svenskt - suck! Så himla fegt! Sedan så stängde jag av tvn och började svara hos dig. Mera givande liksom innan jag går i taket! Måste ta en drink nu:-)

   Radera
  4. Ja, det är eländigt när man sitter hemma i TV-fåtöljen, ser sig över axeln och skäms. Du och jag såg i a f samma match. Jag tycker oxå att Isaksson och Forsberg var de enda godkända. Några var ju direkt pinsamma, mittbacksparet t ex är en katastrof. Flertalet har passerat bästföredatum. Varför inte testa några flera U21-killar. I stället för att t ex "skola om" Sebastian Larsson till back.
   Det känns smått patetiskt att säga att Sverige fortfarande har goda chanser att nå slutspelet.
   Hamrén? Ja, han har ju förbundets fortsatta stöd. Och Zlatans stöd. Själv säger han: Jag är en sådan som står upp i motgång.

   Radera
  5. Ja du, man undrar. Tänkte på samma sak med Backe.Tränarna har väldigt svårt att kritisera varandra. Allra helst öga mot öga.
   Det behövdes väl en rejäl drink för att döva "smärtan".

   Radera
 4. Helt ok ??? Tycker det ser helt underbart ut !!!
  Måtte sommaren stanna kvar länge än. Ja, inte bara för att jag flyger till Stockholm 19 september ;-) Men jag hoppas förstås på soliga dagar, att få lyssna till hur det prasslar av löv under fötterna och kunna njuta av höstens alla vackra färger under mina fyra dagar "därhemma".
  Hoppas förstås även att ni hinner med många måltider i växthuset innan det blir för kallt och ruggigt. Tända ljus och mys inomhus när vindarna viner är inte heller helt fel. Önskar bara att vintern inte vore så lång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att det fina septembervädret stannar kvar så att du får 4 kanondagar "här hemma".
   Någon växthusmåltid till hoppas jag att vi hinner med redan denna vecka.
   Höst- och vintermys med tända ljus är aldrig fel, men vinterns längd får vi nog stå ut med även i fortsättningen.

   Radera
 5. Just den färgen på himlavalvet längtar jag efter just nu. Här är nyansen mer åt grått om man säger så... Men det är ju en vecka kvar innan jag återvänder så den ska väl hinna bli blå här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg att ni påverkas av bränder på Sumatra. Här är det samma ljuvliga himmel även idag.

   Radera