Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 september 2015

Läslusten

Sapiens
Kommer med posten endera dagen.Om rubricerade ämne har jag skrivit några gånger, senast under fjolåret i februari och oktober. Jag trodde då att läslusten var på väg tillbaka. Men icke, jag har inte läst någon bok efter "Mr Chance" som jag läste för ett år sedan.


I söndags tittade vi på "Babel" i SVT 2 där bl. a. boken "Sapiens: en kort historik över mänskligheten"  och dess författare Yuval Noah Harari avhandlades. Det väckte sånt intresse hos både D och mig så att boken nu är på väg att landa i vår postlåda endera dagen.

Vi får se vem som tar sig an den först och jag återkommer i ämnet när jag läst den.

På tal om böcker och TV kan jag nämna att det i lördags började en ny TV-serie, avsnitt 1 av 12, i SVT 1. Den heter "Gomorra" och bygger på Roberto Savianos bok med samma namn. En bok som jag läste för 7 år sedan och som jag gillade.  Jag läser annars vare sig gangsterromaner eller deckare, men kan göra undantag när handlingen är autentisk.

För 7 år sedan förresten. Då hade vi nyss flyttat till Getingstorp och bott vår första sommar här. När jag nu tänker tillbaka så svindlar tanken när jag inser hur oerhört mycket vi förändrat och skapat sedan vi kom hit till Getingstorp.
Nej, jag ska inte ge mig på att skriva om allt detta för då skulle nog berättelsen snart anta romanform.Dessutom har jag redan berättat det mesta då jag startade min blogg  för just 7 år sedan.

8 kommentarer:

 1. Det är då inga lättlästa böcker som väcker din läslust. Kan förstå att det går lite tid emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så enkelt att jag helt inte gillar det som är alltför "lättläst". Därför behövs det extra mycket läslust för att jag ska komma igång.

   Radera
 2. Nu är jag ju en utpräglad deckarläsare. Jag vill slippa tänka när jag läser, men vill gärna ha spänning;-) Självklart läser jag andra böcker också, men de ska vara lättlästa.
  Såg Gomorra efter en intervju med författaren som lever under skyddad identitet. Cool och modig kille!
  Gillade första delen av tv-serien. Men 12 delar en gång i veckan - då hinner man ju glömma hälften om man säger så...

  SvaraRadera
 3. Vi är olika vi människor, som väl är. Jag vill tänka när jag läser.
  Jag förstår att Roberto Saviano lever under skyddad identitet m t p vad han skriver om. Den senaste jag läst av honom var "zero, zero, zero" som handlar om världens kokainhandel och i den branschen är dom nog inte goa att tas med.
  Nu laddar jag för Moldavien - Sverige.

  SvaraRadera
 4. Jag är läsperiodare och har nog en ganska bred "repertoar" just nu ska jag läsa Mercurium av Ann Rosman. Jag läser allt jag kommer över av henne. Vi laddar ner böckerna från biblioteket i vår iPad. Mycket behändigt! Hennes första bok heter Fyrvaktarens dotter om du är intresserad! ;)

  SvaraRadera
 5. Jag är nog oxå att betrakta som periodare. Mina författarfavoriter har växlat från tid till annan. Numera är jag mestadels intresserad av böcker med en autentisk bakgrund.
  Ann Rosman känner jag inte så noga till, men hon är väl vad man kan kalla en västkustförfattare. Hennes böcker utspelar sig i västkustmiljö om jag förstått rätt.
  Jag som numera är "enarmad" klarar bäst den traditionella inbundna pappersboken. D brukar däremot köpa och läsa i sin telefon, men såna moderniteter fixar inte jag.

  SvaraRadera
 6. Svar: ja då har vi då sett samma match igen:-)

  Tycker det var en total bottennapp. Å du har såååååå rätt - är Hamrén och Sundhage synkade. Två som flummar i så fall. Suck! 4-3-3 funkar ju varken hos herrarna eller damerna.

  Att Sundhage bytte ut två spelare i halvlek var helt rätt. Men seriöst Sofia Jacobsson var ju en av få som faktist åstadkom liiiiiiite iaf.

  Å 3-0. Jo - Hammarström gjorde ett toppen nickmål. Men inlägget/passningen var väl mera ett "lyckoskott" om jag får såga så.

  PS. Älskar dina tv-soffa-kommentarer:-))))))) DS.

  SvaraRadera
 7. Kul att du gillar mina kommentarer, även om jag helst skulle avstå att behöva bjuda på så raljanta analyser. Men, vad göra när dom bjuder på "kalkonfotboll".
  Ja, nog var Segers "nickpassning" ett "lyckoskott", hon siktade nog på första stolpen. Men kul för Hammarlund att få näta i debuten.

  SvaraRadera