Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 9 oktober 2015

Grannar

Många grannar har vi inte och de närmaste vi har bor några hundra meter bort, förutom vår närmaste som dock är en sommargranne, april - september. Träffar vi på någon granne när vi är ute så är det oftast nån fyrbent som huserar i skogarna här intill. På foto nedan ser du en av dessa. En granne som bör hålla sig undan i dessa dagar eftersom älgjakten pågår.

Ibland kommer älgarna oxå in på tomten, gärna när det finns gott om äpplen på marken vid äppelträdet på baksidan. Dessa besök har jag dock inte haft fotoutrustning till att föreviga då de dyker upp när mörkret lagt sig. Nåt mindre lyckat försök har det hittills stannat vid.

Långt där borta ser du en stor älg. Eller inte...

Här är den på väg in in energiskogen fr vänster till höger,
mitt i bilden.

4 kommentarer:

 1. Två riktigt fina bilder med ett fantastiskt ljus i. Å med ett förstoringsglas ser jag till och med älgen. Såg förresten benen på älgen även den mindre lyckade bilden.

  Precis som du har jag inte heller en kamera som tar bra nattbilder. Hur jag än beter mig blir fotona gryniga, mörka och totalt misslyckade. Med andra ord så har jag gett upp;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "den mindre lyckade bilden". Årets understatement! Kul att du ser nån älg över huvud taget, så att inte alla tror att jag bara fabulerar.
   Jag har insett att jag ska hålla mig till att fota under de ljusa timmarna.
   Oaktat vilket så är det trevligt med fyrbenta grannar.
   Ja, tvåbenta oxå så klart.

   Radera
 2. Vackra bilder! Ert ställe är bara så mysigt och mitt i naturen. Önskar jag bodde så...

  SvaraRadera