Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 oktober 2015

Helgmåltider

I lördags blev det något så ovanligt som middag framför TV:n. Det händer sällan att vi äter så, men i lördags tittade vi båda på V75 så därför fick det bli så.
D bjöd på smörrebröd. En nyhet denna gång var att smörrebröden serverades vart och ett på egen tallrik. Ett med fisk, ett med quornfärsbiff och ett med ost. Det sistnämnda oxå en nyhet. Vi brukar äta smörrebröd ungefär var tredje månad, alltså med samma intervall som vi förr besökte Köpenhamn.

Smörrebröd med tillbehör.
Igår  lagade D en vegetarisk moussaka, den godaste moussaka jag någonsin ätit. De du!
Den moussakan får D gärna bjuda på igen.

8 kommentarer:

 1. Du gillar visst all sport, kul! Undrar om du spelar på V75 och vinner då och då.

  Å kul är faktiskt att ni också åt smörrebröd igår. Det gjorde vi nämligen också. Ja, inte hemlagade då, men den loka delin hade för första gången lagt upp ett antal olika varianter som jag inte kunde stå emot. Roligt sammanträffande där tycker jag...

  Å Moussaka är en av makens favo rätter, men det hag jag ju redan sagt... tror jag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar sport i de flesta sammanhang. Jo, jag spelar V75 varje vecka, men jag väntar fortfarande på den där STORVINSTEN.
   Se där, smörrebröd även i Täby. Kul. Nån lokal deli finns förstås inte här, men jag har ju D som fixar allt.
   Det händer då och då att man upprepar sig på bloggen, men vad gör det.

   Radera
 2. Ser och låter väldigt gott, båda måltiderna! Roligt att laga mat till någon som uppskattar maten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kan jag annat göra än att uppskatta sådan mathållning.

   Radera
 3. Nu skrev jag en kommentar igen men fick felmeddelande när jag klickade på publicera vilket känns liiite frustrerande. Vad sjutton skrev jag nu då ??
  "...middag framför tv:n har hänt även här men känns inte så bekvämt då soffan är mjuk och bordet lågt. V75, är det något slags spel på hästar ? Smörrebröd känner jag iallafall till och det ser onekligen frestanden ut. Fyndigt tänkt och snyggt serverat med de olika varianterna upplagda på egen tallrik..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det irriterande när man skrivit en kommentar och får ett felmeddelande. När jag skriver riktigt långa kommentarer brukar jag kopiera innan avslut, uti fall att.
   V75 är spel på hästar. När jag var på Malta så var jag på travtävlingar där. Många svenska V75-hästar säljs till Malta när Sverigekarriären är över.
   Jag gillade oxå D:s nya smörrebrödsupplägg.

   Radera
 4. Båda maträtterna är favoriter! "Moskaka" som min dotter sa, är suveränt. Smörrebröd tackar jag inte heller nej till!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att "bjuda på" två favoriter.
   Moskaka, ja det är inte lätt att hålla reda på alla utländska influenser.

   Radera