Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 oktober 2015

Ännu en temadag

Garfield är en känd pastaälskare.
Idag är det Världspastadagen. Nej, jag ska inte äta pasta idag. D har  nåt annat i tankarna. Det blir en vegetarisk moussaka.


Sigge äter inte pasta men myser gärna
i min TV-fåtölj.

14 kommentarer:

 1. Så många temadagar du håller koll på - förståeliga eller inte. Pasta är ju gott i alla fall, och lätt att variera.
  Smaklig spis, vad det nu är D har hittat på! =)

  SvaraRadera
 2. Temadagar, till vilken nytta? Jag släpper snart det temat.
  Det är alltid lika spännande med D:sm mat då hon alltid sätter en egen touch på maträtterna, oavsett recept.

  SvaraRadera
 3. Världspastadagen... tack för den upplysningen. Nu vet jag vad vi ska äta ikväll - nå't du skulle gilla tror jag: skaldjurspasta med lax. Å nej, jag har ingen pastamaskin om du undrar;-)

  Älskar ju Garfield som du vet, men som sagt kopian Sigge "växer på" mig mer och mer. Den killen måste ha läst alla Garfields böcker så som han njuter. Bilden är helt enkelt underbar:-)

  PS. Gerd har också börjat med temadagar. Ganska roligt tycker jag, speciellt om man har bloggtorka eller vill skriva nå't om riktigt löjliga temadagar som man inte har nå'n nytta av eller inte förstår. Rena bloggfodret ju;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lax går inte då D inte tål den.
   Sigge tackar för att ses som en "kopia" av Garfield.
   Vi har inte heller någon pastamaskin.
   Temadagar. Tja, vi får väl se vad det blir.
   Bloggfoder är bra.

   Radera
 4. Det verkar finnas temadagar för allt nuförtiden...Jag har aldrig varit speciellt förtjust i pasta. Som barn åt jag i stort sett allt - utom pasta. Mina föräldrar serverade aldrig det och första gången jag smakade var makaroner i skolbespisningen. Jag blev bestört, hur kunde det finnas något så äckligt!? Det tog nog 10-15 år innan jag lärde mig äta pasta. Idag äter jag det och jag kan tycka att det kan vara gott, även om det inte är en favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är heller inte nån pastaälskare ,men "äckligt". Nej, så långt vill jag inte gå.

   Radera
  2. Jag tycker om pasta idag. Den gången var jag sju år, hade aldrig sett eller hört talas om pasta förut och blev serverad någon slags geggiga snabbmakaroner från en stor metallbytta i skolmatsalen. Det var mitt första möte med pasta och jag var helt chockad, haha ;)

   Radera
  3. Jag förstår. Det första mötet med nåt nytt brukar sätta rejäla avtryck.

   Radera
 5. Inte lätt att hålla reda på alla dessa dagar då man ska fira eller hitta på än det ena än det andra, som idag ska man äta pasta ;-) Har inte ens vridit tillbaka klockan från sommartiden ännu då jag ändå har så få tider att passa.
  Vegetarisk moussaka låter mumsgott !! Ingen pasta hos oss heller även om vi nu varit medvetna om Världspastadagen. Känner nog lite som Sigge, det finns ju viktigare saker här i livet... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moussakan var supergod och jag ansluter mig till Sigges tänk.

   Radera
 6. Du milde! Jag hade inte en aning om att det är världspastadagen idag och ändå så träffade jag så rätt, med pasta och en köttfärssås med massor av goda grönsaker i..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det bara rätt och igår blev det alltså rätt rätt för dig.Så mycket mera rätt kan det inte bli.

   Radera
 7. Men Sigge är som en leksak så söt han är. Låter gott med vegetarisk moussaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han söt. Moussakan var super.

   Radera