Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 29 oktober 2015

Mystik över Närkeslätten

När D och Nelson går på nån av sina dagspromenader så brukar D ibland ta några foton som jag kan använda här på bloggen. Mitt fotoområde är som ni vet begränsat så det känns bra att kunna bjuda på lite variation ibland. 
Igår lovordade jag den fina hösten, men i rättvisans namn ska sägas att det inte är varje dag som solen lyckas tränga igenom molnen. Då och då ser det ut som på bilderna nedan.


Lite mystik vilar det allt över denna bild.


Där i skogsgläntan kan man se Getingstorp vid klart väder.

Närkeslätten.

Nelson älskar promenader
med matte.

Mera mystik.


Sigge föredrar att vara inne med mig.
Det vill jag i a f tro.

12 kommentarer:

 1. Närkeslätten är väldigt vacker, den är speciell. Jag har visserligen bara farit igenom och förbi, men den fängslar! Och klart gosiga pissen vill vara inne, det vill katterna här också nu! Och vovve vill ut. Alltid och jämt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer från Norrland och tycker att den här delen av Närke har myckert av Norrland. Bidrar säkert till att jag trivs här.
   Det är mysigt med hund och katt.

   Radera
 2. Måste säga att dimmiga bilder kan vara otroligt vackra. Du har lagt upp några bevis där. Det första fotot är en drömbild - åtminstone för mig. Som en tavla.
  Åsså är ju Sigge en väldigt klok katt med rätt tänk;-) Är varken katt- eller hundmänniska, men jag börjar bli kär i Sigge. Hans poser utstrålar ett totalt välmående och fullständig lycka på något sätt. En Garfield med andra ord - en copycat:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar bilderna.
   Sigge suger i sig av ditt frieri. En copycat, den var bra.

   Radera
  2. Kolla den här: https://www.youtube.com/watch?v=jAF2hZxdFRE . Det bästa och fyndigaste jag sett på bra mycket länge. Helt suveränt! Eller vad tycker du?

   Radera
  3. Håller helt med dig. En sån introduktion till en match borde ta udden ur den mest förhärdade läktarhuligan. VIVA Benfica!

   Radera
 3. Svar
  1. Tack, det för jag vidare till D.

   Radera
 4. Fantastiska bilder som visar att även hösten kan vara riktigt vacker och visst vilar det lite mystik över naturen när dimman ligger tät.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar man sig bara tid att se och beskåda vår omgivning så finns det nåt vackert i det mesta.

   Radera
 5. Vackra bilder över slätten, men jag gör nog som kisse håller mig inomhus. Besökte Öby kulle i somras så jag vet att vyerna är imponerande i alla väder.
  Fin helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fick jag lära mig nåt nytt igen. Ja, att Öby kulle är ett naturreservat för snokar och huggormar som ligger bara några mil härifrån. Bra att det inte ligger närmare då jag inte är så förtjust i ormar. Trevlig helg!

   Radera