Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 28 oktober 2015

Läckerheter

Om c:a 8 månader kan jag glädja mig åt
kaprifol och lavendel längs jordkällarens tak. 

Men, först löjtnantshjärta och tulpaner .
Hösten överraskar positivt i år. Ljusa och solfyllda dagar i den här omfattningen var det länge sedan jag upplevde i oktober. Må det hålla i sig länge till. Oktober och november blir ju så mycket uthärdligare då. När sedan december kommer så plockar vi fram andra ljus att lysa upp tillvaron med.
Om 8 månader är här intensivt blått och grönt.
D pysslar med lite av varje i köket när odlingssäsongen nu är till ända och skörden är intagen. Då gäller det att på bästa sätt ta vara på allt som skördats. Det blir  många läckerheter att förhöja vinterns måltider med. Några av dyrgriparna ser du här nedan.
Inlagd chili.
Ättiksinläggning.

Oljeinläggning med rosmarin.
Tomater under mognad.

Marinerad vitlök.


10 kommentarer:

 1. Verkligen läckerheter! Skönt att ni haft en fin höst. Det kan ju vara en mörk årstid ibland, men på senare år tycker jag att höstarna varit bättre än vårarna... Själva har vi ju en sagolik höst just nu - som sommar!

  SvaraRadera
 2. En höst som är som en sommar. Det skulle jag inte ha nåt emot.

  SvaraRadera
 3. Åhh, vilka läckerheter ni tagit tillvara på. Hösten är mörk tycker jag speciellt när ingen snö landat på backen. Lavendel har jag planterat i somras och får se om det kommer tillbaka efter vintern vi väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag det, att du vill ha snö där uppe. Det man planterar kommer alltid upp om det får kärlek och omsorg så till sommarn har du skimrande och härligt doftande lavendel.

   Radera
 4. Dregel, dregel! Vilka härliga läckerheter helt i min smak:-)
  Hösten har varit suverän i år, en kompensation för den extremt korta och inte speciellt varma sommaren. Det är vi väl värda, den hösten har vi gjort oss förtjänta av.

  Ja, vad har hänt med Schelin? Hon är verkligen totalt ur slag. Tycke även att Fischer inte är lika vass och säker längre. Å i den här matchen var jag även besviken på Jacobsson, som annars är en av mina favo spelare. Schough var en mycket positiv överraskning för mig, liksom Larsson, som knappt hjorde ett felpass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är vi förtjänta av en fin höst.
   Ännu en gång har vi sett samma match. Är det bara så att Schelin nått sin topp och är på väg utför och att Jacobssons utveckling helt enkelt avstannat.
   Med lite distans så tycker jag oxå att tjejerna blivit fysiskt klenare. Där saknar jag Sjögran.
   Styrka och teknik behöver nötas i stället för allt tjat om nytt spelsystem.

   Radera
  2. Håller helt med dig. Klenare var rätta ordet. Tjejerna undvek ju till och med närkamper ibland och "bangade ur". Kan inte minnas en enda glidtackling heller. Saknar också Sjögran. Hon var en tuff och klok spelare med utmärkt blick för spelet och ett suveränt passningsspel. Lugnt och fint - allt hon gjorde såg liksom så lätt ut.

   PS. Sorry för alla stavfel i min tidigare kommentar. Men sitter man på tåget och kommenterar på mobilen så... Vet att det gör ont i dig. Det gör ont i mig med;-) DS.

   Radera
  3. Det blir väl inte annat att göra än att stå ut med Sundhages gäng. Alternativet är att inte titta och det tycker jag låter tråkigt.
   Jag har större förståelse för stavfel än slarvigt använt språk av typen "tack vare" vs "på grund av", Stavfel tillkommer ofta p g a brådska medan slarvigt språk tyder på okunskap. Särskilt allvarligt när det förekommer hos personer som har språket som sitt arbetsverktyg. T ex journalister,och politiker.

   Radera
 5. Härligt att läsa att hösten visar sig från sin bästa sida i år hos er och så många fantastiska godsaker du visar !! Inläggningar är ju så gott och dessutom håller de länge. Maken har också lagt in chili och olika ättiksinläggningar, gurka, paprika, vitlök och gud vet allt. Alltid har han något på gång. För ett par dagar sen kokade han äppelmos. Betydligt godare än den som finns att köpa på på burk här på ön. Dessvärre växer det ju inte några äppelträd här men man kan ju inte få allt. Vi har det bra vi som har någon som med glädje pysslar i köket och visst ger vi gärna en hjälpande hand när det går och behövs för att sen tillsammans njuta av läckerheterna.
  Ha det så bra. Nu ska jag fortsätta jobba lite så jag hinner ut innan det blir mörkt runt fem... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog har vi det bra allt. Det finns inget som går upp mot hemlagat, vad det än vara må. Ha de gott!

   Radera