Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 31 oktober 2015

Tack för maten

Jag är som du säkert vet bortskämd med god mat av det mest varierande slag. D har alltid något gott att bjuda mig på, inte sällan nåt som jag aldrig förut ätit. Jag vet dock att hon gärna vill att jag hittar nåt nytt recept så att hon inte alltid måste tänka på nästa måltid. Särskilt då till helgerna.
Jag har därför skapat en RECEPT-mapp där jag sparar  spännande recept jag hittar. Den har jag indelat efter länder. Igår fick jag lägga till ett recept i Koreamappen efter att jag läst att min bloggkompis BP ätit en koreansk rätt som jag aldrig hört talas om. Vi äter ju inte kött så därför googlade jag på en vegetarisk variant av rätten och hittade Bimbimbap med sesamstekt tofu. En helt ny och spännande matupplevelse som smakade utsökt. Så igår fick jag säga Tack för maten! till både BP och D.
Det är inte ofta det serveras koreanskt på Getingstorp.10 kommentarer:

 1. Jamen! Tänk att jag kunde inspirera dig och D till Bibimbap! Såååå himla kul! Roligt att den koreanska matkulturen har hittat hela vägen till Getingstorp - bara en så'n sak.
  Nästa gång satsar ni kanske på min utmärkta bläckfisk vinägrette också;-)

  Stort tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde du bra.
   Bläckfisk har vi faktiskt provat, men sedan valt bort.Jag har för mig att det kändes som att tugga på små gummibitar.

   Radera
 2. Det är alltid roligt med mat från fjärran länder. För det mesta smakar det alldeles utmärkt! :)

  SvaraRadera
 3. Kul att sortera recepten efter länder! Koreanskt låter spännande! Har ni lagat något vietnamesiskt? Vi gillade maten när vi var där och tog en liten matlagningskurs - kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vietnam har ännu inte nått till Getingstorp. Har du nåt du vill rekommendera så skapar jag en Vietnammapp oxå.

   Radera
 4. Det var en rolig ide med recepten. Jag gillar koreansk mat och tofu lärde jag mig att gilla i KL. Visst är det så att maten och måltiden är en tjusning med livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måltiderna här hemma har blivit än viktigare då jag aldrig är ute och äter numera.

   Radera
 5. Är ju lika bortskämd som du när det gäller maten ! Blir ofta helt ställd när maken säger att idag får du välja vad vi ska äta, så tillagar han det sen efter tycke och smak. Han är säkerligen nästan, eller lika duktig på att laga mat som D men det kan inte vara så lätt att alltid själv hitta på vad man ska äta. Har därför full förståelse för "våra hemmakockar" ;-)
  En receptmapp låter som en strålande idé och mat från olika länder lockar självklart. Älskar alla dessa kryddor som vi vanligtvis inte använder. Så du har redan en Koreamapp !! ...och jag som inte ens börjat. Men då börjar jag väl enklast med BP´s "Bimbimbap med sesamstekt tofu" så är jag iallafall på god väg att överraska maken !

  SvaraRadera