Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 23 november 2015

En sån där kväll

Igår var det åter dags för en söndagsmiddag med grekisk anstrykning. Efter att ha gått igenom receptmappen under rubriken Grekland så föll valet på halloumi med vitlöksfräst bönsallad. Efter middagen satte vi oss i Sinnesrorummet där vi tände en brasa och lyssnade till Adeles senaste skiva. Den släppte den 20 november och då jag vet att D gillar Adele så hade jag skickat efter den så att den landade i vår postlåda i fredags. Även fast jag tillbringar all min tid här på Getingstorp så kan oxå jag överraska ibland vilket känns bra. Det blev en riktigt skön avslutning på en novembersöndag.
Grekisk söndagsmiddag.

Sinnesrorummet väntar.

Mörkt där ute, men ljust här inne.

Härligt med en brasa.

8 kommentarer:

 1. 2 kommentarer:

  Snäckskalsdalen.23 november 2015 10:12
  Och ååå så gott!
  Att sitta där i det fina rummet och lyssna på bra musik måste vara underbart och så ser jag att vi har, alltså jag hade, exakt likadana "kakel"ugnar.....vi skulle nog bott kvar i vårt gamla hus även om jag väl trivs här, men det är något speciellt med det gamla! Jaja.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar

  Steve23 november 2015 12:17
  Det är en alldeles speciell känsla att sitta i det rummet med en brasa tänd. Därav kallar vi det Sinnesrorummet för sinnesro är just vad rummet bjuder på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev lite galet med kommentarerna ovan beroende på att jag fick skriva om mitt inlägg och publicera på nytt. Något märkligt hände nämligen då all text plötsligt blev av minimal storlek och inte gick att ändra.

   Radera
 2. Hej Steve !

  Såg att texten knappt var läsbar förra gången jag var in så jag skriver kommentaren igen!
  Härligt med ett sinnesrorum att bara njuta av med brasa och nysläppt musik. Såg att Adeles nya skiva fick bra kritik.Den måste jag gå in och lyssna på nu.
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det den perfekta platsen för njutning när inte växthuset finns att tillgå som på sommaren. Lyssna och njut! Ha de gott!

   Radera
 3. Okej, då rök min kommentar med andra ord. Såg att texten var väldigt liten i ditt första inlägg, men trodde att du ville testa om våra läsglasögon fungerar;-)

  Maten tar jag direkt. Mums helt enkelt!
  Åsså skrev jag att jag tyckte att ert Sinnesrorum verkligen andas värme och ombonad, vilket troligen beror på den otroligt smakfulla inredningen. Å vilken rolig idé att döpa rummet:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland händer det oförklarliga saker när jag manövrerar datorn. Nån läsglasögontest hade jag inte tänkt mig.
   Det var mums!
   Det blev Sinnesrorummet eftersom eftersom just sinnesro st¨år att finna när vi slår oss ner där.
   Vi är väldigt noggranna med inredningen i huset då vi vill att huset ska "trivas" och "känna sig hemma" med vad vi fyller det med.

   Radera
 4. Jag tycker ert sinnesrorum är helt fantastiskt - vilket underbart ställe att tillbringa en kväll i. Speciellt då mörkret infinner sig tidigt på dygnet. När det gäller maten så var jag in och kikade på receptet - ska definitivt testa, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli många vinterkvällar där och på Julafton fyller vi både golv och sittmöbler.
   Hoppas att du gillar maten

   Radera