Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 24 november 2015

Fredagsmys

I fredags fick vi fint besök då Erik, Alice och Basse kom och övernattade. Det blev fredagsmys med godis som D, Alice och Erik gjort tillsammans och kvällen ägnade vi åt att titta på Idol.  En riktigt mysig fredagkväll med andra ord. 

För Basse var det mest lek med Erik.

När Alice och Nelson tittar på TV så lånar Basse
Nelsons bädd.

När pappa Marcus och mamma Maria kom för att
hämta barnen så hade D dukat till lunch.

Blått och vitt porslin, men olika mönster.

D bjöd på en supergod tacogratäng.

7 kommentarer:

 1. Här studsar jag till direkt - helt otippat såklart;-) Trodde aldrig att du skulle kolla Idol. Å ännu mera överraskande är att Nelson sitter fullt koncentrerad och kollar programmet. Helt otippat, då han vanligtvis är totalt uttråkad av tv-program... Där ser man...

  Gillar porslinet som är blandat. Loppisfynd eller!? Å salladen såg himla god ut den också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otippat? Jag har inte tidigare år följt Idol, men fastnat den här gången. Extra kul att följa Martin som är ifrån Lindesberg som inte är så fjärran från Getingstorp. Killen har ju en fantastisk röst, men när det gäller artisteriet för övrigt finns mycket att önska.

   Nelson tittar nog mest för att Alice tittar. Dom två är nämligen dödspolare.

   Porslinet är loppisfynd. Jag är ingen tacoälskare, men den här gratängen var superb.

   Radera
 2. Alltid trevligt med besök och lite fredagsmys ! Hos oss känns det nästan ibland som om dagarna flyter ihop och vardag kan bli helg mitt i veckan ;-)

  Härliga bilder när barnen leker med vovvarna och de ser verkligen ut att trivas tillsammans. Djur är fantastiska när man väl kommer dem nära och så är det förmodligen med barn också. Har inga själv men har hört många säga att det är höjdpunkten i livet och barnbarn en riktig bonus. Nåja, sörjer inte utan konstaterar bara att jag haft väldigt många höjdpunkter ändå och hoppas på fler.

  Tacos har maken föreslagit flera gånger, vet bara inte varför jag inte vill ha det, kanske är det köttfärsen men det använder ju inte ni. Ser verkligen läckert ut där på bild men jag plockar bort den råa löken ;-)


  SvaraRadera
  Svar
  1. Djur gör mycket för trivsel och välmående. Idag har vi haft besök av fyra hundar så nu är både Nelson och Sigge trötta.

   Jag har heller inte egna barn, men fick 2 barn "på köpet" när jag träffade D och dom har verkligen förgyllt min tillvaro. Senare har barnbarn tillkommit och satt ytterligare färg på tillvaron.

   Jag är heller ingen tacofan, men den här rätten kan jag rekommendera och jag tar inte bort den råa löken.

   Radera
 3. Barn och djur är nästan en oslagbar combo! Såå mysigt. Den tacogratängen smakade väl dubbelt så bra när det var så vackert dukat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, en oslagbar combo.
   Att ha vackert dukat är en viktig del av måltiden.

   Radera
 4. Vilket underbart fredagsmys!

  SvaraRadera