Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 2 november 2015

Novembersöndag på Getingstorp


En utsökt söndagsmiddag.

"Siciliens bästa vita vin"
passade perfekt till.


Igår blev det en tidig middag följd av film.  D bjöd på Torskrygg med rödbetor, kaprisbär och brynt smör. Efter middagen så tittade vi på den franska filmen Potiche - en fransk troféfru.  Motsvarade inte alls  mina förväntningar. En kalkonrulle som inte rekommenderas.

Potiche - En Fransk Troféfru
En långt ifrån utsökt söndagsfilm.

16 kommentarer:

 1. Torskrygg är en favorit och det ska vi faktiskt ha till middag idag. Den blir äggsås och pressad potatis till! :) Lite grönt slinker också med! :)
  Kalkonfilmer betackar jag mig för!

  SvaraRadera
 2. Ja, torskrygg är en höjdare. Så besviken man blir på dylika filmer.

  SvaraRadera
 3. Vi har oxå sett dåliga filmer två dagar i rad. Först en om en kvinnlig robot (inte bra!) och sedan Birdman som fått en massa priser.Den kändes ganska bra först, men den blev lite för konstig för vår smak. Å andra sidan tycker vi att det är lyx att se film! Vi har ingen parabol så vi har ingen TV. Men just nu har vi så bra internet att vi lyckas se saker ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ärt det en lyx att kunna bestämma sig för att se en film.

   Radera
 4. Torsk liksom de flesta andra firrar av alla de slag tillhör mina favoriter när det gäller mat. Äter hellre fisk/skaldjur än kött. Lite knepigt att hitta torsk här förutom importerad fryst som ofta blir lite torr. Bäst är att äta det lokala firren. Förra veckan köpte maken färk salmon trout / laxöring som han helstekte i ugnen. Gudagott !!

  Synd att filmen inte uppfyllde era förväntningar. Skulle jag föreslå en fransk film för maken skulle han vägra titta. Vet inte riktigt var ifrån han fått sina "fördomar" om franska filmer ;-) Amerikanska, engelska och svenska går iallafall hem men det betyder ju inte att det även där finns mängder av så kallade kalkonfilmer. Försöker komma på en bra film jag sett att föreslå men det är dessvärre f.n. helt tomt i hjärnan.

  Kan säga att det varit en ganska så jobbig och något nervös morgon då jag tidigt fick åka till Valletta inför den första så kallade "sittningen" i Tingsrätten i målet och konflikten mellan grannens ägandeförhållanden som står emot vårt köpekontrakt. Har svårt för nya miljöer bland okända människor i en olustig situation. Att maken omedvetet prickade in en nödvändigt resa till Stockholm precis idag gjorde att jag oförberett fick sitta där själv bland alla dessa svartklädda advokater, jurister, domare mm... Undrar varför alla är svartklädda ? Nästa sittnining sker om två månader. Håll tummarna för oss Steve ! I slutändan vet vi ju att vi har rätt men det anser ju även grannens advokat. Bara att vänta och se hur den här långdragna trista historien slutar. Nu ska jag inte tråka dig mer. Kände bara att jag behövde skriva av mig. Har ju inte en kotte att prata med men nu ska jag fortsätta mitt arbete och då får jag annat att tänka på :-)
  Ha en bra fortsatt dag !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter aldrig kött sedan ett antal år tillbaka.
   Synd att du hade tomt på filmlagret.
   Tråkigt med den där grannfejden och förstår att du kan behöva "skriva av dig" Att alla är svartklädda gör ju inte saken bättre. Finns det nån tro på att svart ska inge respekt eller... Hoppas på ett lyckligt slut för er. Ha de gott!

   Radera
 5. Me again.. tänkte vid närmare eftertanke att allt det där sista kanske inte är så rolig läsning för andra så du kan ju ta bort det om du vill. Blev bara så att jag skrev utan att egentligen tänka efter för att jag varit så nervös hela helgen inför besöket hos tingsrätten och nu efteråt så släppte allt. Hoppas du förstår, ja, det vet jag ju att du gör !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade i brådskan publicerat innan jag upptäckte detta. Jag tycker att det var helt ok det du skrev och förstår mycket väl att du vill "skriva av dig". Tillvaron består ändå inte bara av solsken från en klarblå himmel.

   Radera
 6. Potiche - tror faktiskt att jag sett originalversionen när den kom ut i slutet på 1970-talet eller så. Minns inte riktigt innehållet, men en sak kan jag säga - Gérard Depardieu har jag alltid haft otroligt svår för. Klarar liksom inte av karln. Vissa skådespelare har en sådan "effekt" på mig - Arnold Schwarzenegger är en annan skådis som ger mig rysningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i dina två "skådis"-omdömen

   Radera
 7. Torskrygg är faktiskt en höjdare med mycket smör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, brynt smör gav rätten en extra kick.

   Radera
 8. Mums vad gott! Hos er är det klass på köket!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig om köket på Getingstorp. Ha de gott!

   Radera
 9. Det låter som om jag inte behöver vara avundsjuk på ert filmval, däremot kan jag ju få dregla lite över matbilderna i vanlig ordning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dregla på du bara, men filmen kan du lämna osedd.

   Radera